woensdag 28 november 2018

Automobiel Management: Vakbondsleden dringen FME-kantoor Zoetermeer binnen

Vakbondsleden dringen FME-kantoor Zoetermeer binnen
Vakbond FNV is afgelopen maandag met zo'n 150 metaalwerkers het kantoor van werkgeversvereniging FME binnengedrongen voor een betere cao Metalektro. Volgens FME ging de inval gepaard met 'intimidatie' en 'bedreigingen' door de vakbondsleden. FNV spreekt zelf van een vreedzame actie.
Lees verder

Bram Schot blijft CEO van Audi
De Nederlander Bram Schot (57), die deze zomer tijdelijk CEO van Audi werd ter vervanging van de gearresteerde Rupert Stadler, houdt die post vermoedelijk voorlopig wel.
Lees verder

Wensink Automotive neemt Dijkstra Autogroep over
Wensink Automotive en Dijkstra Autogroep hebben een intentie-overeenkomst ondertekend voor een overname, die per 1 januari 2019 in moet gaan.
Lees verder

Ghosn zadelde Nissan op met persoonlijk verlies
Carlos Ghosn heeft Nissan al tien jaar geleden, toen hij er nog CEO was, opgezadeld met een persoonlijk verlies van 15 miljoen dollar. De Japanse beurswaakhond SESC is daarvan op de hoogte en onderzoekt of de overdracht van de verliezen in strijd is met de wetgeving op de ondernemingen.
Lees verder

Rendement autofabrikanten in dal
Autofabrikanten hebben in het derde kwartaal van dit jaar het laagste rendement behaald sinds de financiƫle crisis van 2009. De totale operationele winst (Ebit) kwam uit op 19,3 miljard euro, dat is drie procent minder dan een jaar eerder.
Lees verder

PSA snijdt verder in Britse fabriek
PSA gaat opnieuw banen schrappen bij een fabriek in het Britse Ellesmere Port bij Liverpool waar voornamelijk de Astra wordt gebouwd. Volgend jaar moeten er nog eens 241 banen weg nadat er direct na de overname van Opel/Vauxhall van General Motors vorig jaar al 400 werden geschrapt in de Britse vestiging.
Lees verder

Tesla maakt haar auto's in China goedkoper
Tesla heeft de prijzen voor de Model X en Model S in China fors verlaagd om de invoerheffingen vanwege de handelsoorlog met de VS op te vangen.
Lees verder