donderdag 15 november 2018

Automobiel Management: Van Mossel neemt 50% belang in VKV Groep

Van Mossel neemt 50% belang in VKV Groep
Van Mossel Automotive Groep en de VKV Groep (Van Kerkhof & Visscher Groep) bundelen hun krachten in een joint venture waarbij Van Mossel een belang van 50% neemt in de VKV Groep. De transactie zal op korte termijn aan de ACM ter goedkeuring worden voorgelegd.
Lees verder

Werkgevers stappen uit overleg cao Metalektro; stakingen gaan door
Er werd dus wel degelijk thee gedronken vorige week. Sterker, de thee werd koud want de bemiddelaars van de FME hebben donderdag 8 november de bemiddeling gestopt. De bonden zijn verbijsterd omdat de werkgevers tegen de afspraak in daarmee toch naar buiten zijn getreden. De stakingen worden vanaf donderdag 15 november 'gewoon' weer opgepakt.
Lees verder

CBS: Aantal faillissementen neemt toe
Het aantal failliet verklaarde bedrijven is toegenomen. In oktober 2018 zijn er 40 bedrijven meer failliet verklaard dan in september, meldt het CBS. In september bereikte het aantal faillissementen nog het laagste niveau na 2000. De trend is echter al ruim een jaar redelijk vlak.
Lees verder

Onderzoek Bosch: Weinig animo voor zelfrijdende auto onder Nederlanders
Het overgrote deel van de Nederlandse automobilisten kijkt nog steeds met argwaan naar de zelfrijdende auto. Als Nederlanders dan toch het stuur moeten loslaten, doen ze dat bij voorkeur alleen bij rij-ondersteunende taken, zoals parkeren of filerijden.
Lees verder

Analyse: Wacht Fiat Chrysler een grote verbouwing?
Beleggingsspecialist Adam Wyden van ADW Capital Management is van mening is dat Fiat Chrysler Automobiles (FCA) er goed aan zou doen om haar naam te wijzigen in 'Jeep Ram'. De naamswijziging staat symbool voor een drastische koerswijziging bij de autofabrikant, waarbij het merk Fiat zou moeten worden verkocht en de Alfa Romeo/Maserati-divisie verzelfstandigd dient te worden à la Ferrari.
Lees verder

Audi begint – eindelijk – met terugroepen diesels
Audi begint daadwerkelijk met het terugroepen van in totaal 151.000 dieselauto's om de problemen met sjoemelsoftware te verhelpen.
Lees verder

Volkswagen wil 1 miljard dollar investeren in Ford-dochter
De Volkswagen Groep wil een miljard dollar investeren in Argo AI, het in autonoom rijden en robotica gespecialiseerde bedrijf waar Ford de meerderheid van in handen heeft.
Lees verder