maandag 5 november 2018

Automobiel Management: WLTP-dip houdt nog even aan, autoverkoop oktober -17, 5%

WLTP-dip houdt nog even aan, autoverkoop oktober -17,5%
De Nederlandse autodealers registreerden in oktober tezamen 30.079 nieuwe personenauto's tegenover 36.443 stuks in oktober 2017 – een afname van 17,5 procent. Daarmee zijn in de eerste tien maanden van dit jaar in totaal 389.444 nieuwe personenauto's geregistreerd, in 2017 waren dat in dezelfde periode 359.372 stuks, een toename van 8,4 procent.
Lees verder

Kritische Kamervragen over stijgende BPM
Vorige week kondigde staatssecretaris Snel van Financiën aan dat hij geen aanleiding ziet de BPM-tabellen aan te passen als gevolg van de WLTP-introductie. Inmiddels stellen Kamerleden hem daarover kritische vragen.
Lees verder

Britten kopen steeds minder diesels
In Groot-Brittannië is nu minder dan één op de drie verkochte nieuwe personenauto's een diesel. Een jaar geleden lag het marktaandeel van dieselauto's nog op veertig procent. Elektrische, hybride en andere alternatief aangedreven auto's zijn inmiddels goed voor zeven procent van de nieuwe auto's terwijl dat vorig najaar nog vijf procent was.
Lees verder

Nieuwe Defender komt mogelijk van …… Ford
De nieuwe 'oude' Defender die een Britse miljardair wil gaan bouwen komt straks mogelijk uit een fabriek van Ford in Bridgend in Wales.
Lees verder

Recyclingbijdrage in 2019 omlaag
De recyclingbijdrage voor nieuwe personen- en lichte bedrijfswagens per 1 januari 2009 is €37,50.
Lees verder

Ook Belgische automarkt blijft inzakken
Net als in Nederland zijn ook op de Belgische automarkt de effecten van de nieuwe WLTP-regeling nog niet uitgewerkt. De autoverkopen lagen daardoor bij onze zuiderburen in oktober bijna zestien procent lager dan een jaar eerder.
Lees verder

Tesla moet justitie documenten productiecijfers overhandigen
De Amerikaanse beursautoriteit SEC eist van Tesla dat het documenten en andere informatie overhandigd over de productiecijfers van de afgelopen tijd. Daarnaast heeft ook het Department of Justice Tesla om informatie gevraagd, hoewel op een meer informele manier.
Lees verder