Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

maandag 5 november 2018

Autozine: Autotest: Citroen Berlingo

Autotest: Citroen Berlingo
Een bedrijfswagen heeft duidelijke nadelen: de aankleding is spartaans en alles draait om functionaliteit. Een bedrijfswagen wordt puur rationeel gekozen, daarom tellen zaken zoals uiterlijk of rijplezier niet. Het draait allemaal om de prijs. En dat is weer een voordeel! Misschien is de Citro├źn Berlingo zelfs wel een heel slimme personenauto?
Lees verder

Hyundai test opladen op zonne-energie
Hyundai heeft een plan gepresenteerd om zonne-energie te gebruiken voor toekomstige geselecteerde elektrisch aangedreven autos. Zonnepanelen worden verwerkt in het dak of de motorkap om de verbrandingsmotor, de hybride- of de elektrische aandrijflijn te ondersteunen. De extra energie van de zonnepanelen draagt bij aan een lager brandstofverbruik, een lagere CO2-uitstoot en een grotere actieradius.
Lees verder

Cupra introduceert Ateca
Het nieuwe merk CUPRA introduceert de Ateca. Onder zijn sportieve uiterlijk schuilt een 221 kW / 300 pk sterke 2.0-liter TSI-benzinemotor. De CUPRA Ateca is vanaf november 2018 te bestellen en staat vanaf het einde van diezeflde maand bij de Nederlandse CUPRA-dealers. De Ateca heeft een vanafprijs van 57.950 euro.
Lees verder

BMW presenteert 8-Serie Cabrio
BMW presenteert de 8-Serie Cabrio. De cabrio belooft het plezier van open rijden voor vier personen. Het dak is een elektrisch bedienbare soft-top met stille werking, minimaal gewicht en belooft uitstekend akoestisch comfort. Het dak opent of sluit in 15 seconden met een druk op de knop en bij snelheden tot maximaal 50 km/u. De soft-top is standaard uitgevoerd in zwart en optioneel verkrijgbaar in Anthrazit Silber.
Lees verder

McLaren geeft specificaties Senna GTR
De McLaren Senna GTR is een uitsluitend voor circuitgebruik ontwikkelde hypercar. Na de presentatie van het studiemodel, tijdens de Salon van Geneve in maart 2018, werden alle 75 beschikbare exemplaren nog dezelfde maand verkocht. Met de start van de dynamische tests zijn de belangrijkste technische specificaties bekendgemaakt. De GTR genereert maximaal 1.000 kg downforce en is uitgerust met een racewielophanging afgeleid van het McLaren GT3-raceauto.
Lees verder

Autotest: Cupra Ateca
Dit is geen Seat. Dit is een Cupra! Cupra is een nieuw sportwagenmerk, afkomstig van Seat. Seat vindt namelijk dat sportwagens beter en anders kunnen en slaat, naar eigen zeggen, met Cupra een heel andere weg in. Cupra belooft andere modellen, andere techniek en zelfs een andere ervaring. Tijd voor een kennismaking met het eerste model van Cupra: de Ateca.
Lees verder

PostNL rijdt Renault Master ZE
PostNL heeft vijftien exemplaren van de elektrisch aangedreven Renault Master Z.E. in gebruik genomen. De emissievrije bestelbus speelt een belangrijke rol bij het realiseren van de ambitie van PostNL ten aanzien van CO2-reductie: uitstootvrije post- en pakketbezorging in 25 binnensteden in 2025.
Lees verder