Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

zaterdag 10 november 2018

Autozine: Porsche kondigt achtste 911 aan

Porsche kondigt achtste 911 aan
Begin 2019 verschijnt de achtste generatie van de Porsche 911 op de Europese markt. Voorafgaand aan de onthulling van het nieuwe model doorlopen de prototypes nog een keer een uitgebreid testprogramma, wereldwijd en onder de zwaarste omstandigheden. Voor de allerlaatste tests worden de proefmodellen van de nieuwe Porsche 911 aan temperatuurverschillen van 85 graden Celsius onderworpen. Ze beklimmen bergen van meer dan vier kilometer hoog en zoeken het spitsverkeer op in de drukste wereldsteden.
Lees verder

Volvo S90 nu ook als Business Luxury
Volvo introduceert de S90 Business Luxury en Business Luxury+. Standaard zijn onder meer Nappa lederen bekleding, Adaptive Cruise Control met Pilot Assist, Park Assist en smartphone integratie. De nieuwe Volvo S90 Business Luxury en Business Luxury+ zijn in een gelimiteerde oplage leverbaar en altijd uitgevoerd als T4 Geartronic. De viercilinder benzinemotor van 1.996 cc met turbo levert 140 kW (190 pk). Het verbruik bedraagt 6,7 l/100 km, goed voor het energielabel C. Een Geartronic-automaat met acht versnellingen is standaard, evenals Sensus navigatie met LifeTime MapCare updates.
Lees verder

Opel verkort levertijd Ampera-e
Opel stelt extra exemplaren van de Ampera-e beschikbaar voor de Nederlandse markt. De levertijd loopt daarmee terug tot maximaal zes maanden. De revolutionaire, elektrische Opel Ampera-e dankt zijn populairiteit in Nederland onder meer aan zijn forse actieradius, rijprestaties en praktische bruikbaarheid. In Nederland werden in 2018 al meer dan 700 Opels Ampera-e op kenteken gezet; in 2019 zal dat aantal snel toenemen.
Lees verder

Bosch onderzoekt vraag zelfrijdende auto
Als het over de zelfrijdende auto gaat, zijn de Nederlanders eerder voorzichtig. Net iets meer dan de helft verwacht dat zelfrijdende autos minder stress en meer rijcomfort met zich meebrengen. Maar een snelle invoering van zelfrijdende autos is voor een meerderheid van de Nederlanders niet nodig. 17 procent van de Nederland zou zijn kinderen door een zelfrijdende auto naar school of naar de sportclub laten brengen. Dat blijkt uit een onderzoek van Bosch, uitgevoerd in dertien landen.
Lees verder

SEAT gaat elektrisch met eXs KickScooter
SEAT ontwikkelt zijn visie op stedelijke mobiliteit met de introductie van de eXS KickScooter. Deze gemakkelijk op te bergen elektrische step is bedoeld voor korte stadsritten. De eXS KickScooter is een oplossing voor micromobiliteit voor gebruikers die op een efficiente en duurzame manier de stad willen doorkruisen. Segway, marktleider op het gebied van elektrisch aangedreven Personal Transporters, is verantwoordelijk voor de elektrische technologie achter de eXS KickScooter. SEAT presenteert de elektrische step deze maand voor het eerst op het Smart City Expo World Congress in Barcelona.
Lees verder

Autotest: Mercedes-AMG C43
Er is een verschil tussen een sportieve auto en een sportwagen. Een Mercedes-AMG C63 is, met zijn achtcilinder motor die zo'n 500 pk levert, een sportwagen in sedan-vorm te noemen. Niet alleen qua vermogen, maar ook qua prijs is de C63 hiermee wellicht te veel van het goede. Wellicht dat de Mercedes-AMG C43 ook voldoende sportief rijplezier biedt?
Lees verder

Mitsubishi introduceert nieuwe L200
Mitsubishi presenteert de nieuwe L200. De 1-tons pick-up beleeft zijn wereldpremiere in Bangkok en is vanaf 17 november te koop in Thailand.De nieuwe Mitsubishi L200 is de meest recente versie van het model dat dit jaar zijn veertigste verjaardag viert. Het voertuig wordt geproduceerd in de Laem Chabang-fabriek van Mitsubishi Motors (Thailand) Co. Ltd. (MMTh), MMCs producent en distributeur in Thailand.Het betreft een wereldwijd strategisch model dat na de lancering in Thailand ook in andere markten in de ACEAN-regio verkocht zal worden, evenals in Oceanie, het Midden-Oosten, Europa, Afrika en Latijns-Amerika.
Lees verder