Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

donderdag 29 november 2018

Autozine: Skoda biedt eindejaarvoordeel 2018

Skoda biedt eindejaarvoordeel 2018
Skoda biedt eindejaarsdeals. Tot eind december 2018 kan het voordeel op nieuwe voorraadmodellen bijvoorbeeld oplopen tot 2.900 euro. Bovendien zijn er gunstige inruilpremies op diverse modellen en speciale private lease-deals in combinatie met 500 euro gratis brandstof.
Lees verder

Mercedes print onderdelen 3d
Mercedes-Benz breidt het aanbod originele onderdelen dat uit de 3D-printer komt uit. Het merk biedt al sinds 2016 onderdelen aan die additief worden geproduceerd. Inmiddels hebben nog meer componenten de kwaliteitstests bij Mercedes-Benz doorstaan en kunnen op de markt worden gebracht.
Lees verder

Volvo en Luminar op Automobility LA
Volvo Cars en Luminar, een start-up op het gebied van sensortechnologie voor autonome voertuigen, demonstreren LiDAR-sensor- en -waarnemingstechnologie op Automobility LA in Los Angeles. De vakbeurs vindt dit jaar plaats van 26 tot en met 29 november.
Lees verder

Audi test prototype vliegende taxi
Tijdens de Amsterdam Drone Week (t/m 30 november 2018) hebben Audi, Airbus en Italdesign samen een vliegend en rijdend Pop.Up Next-model gelanceerd. Dit prototype van een vliegende taxi combineert een autonoom rijdende elektrische auto met een drone voor passagiers. Tijdens een demonstratie werd de passagierscapsule trefzeker door de vliegmodule op de grondmodule geplaatst, om vervolgens zelfrijdend de testruimte te verlaten. Het prototype is nog een model in schaal 1 : 4.
Lees verder

Seat breidt uit naar China
Vandaag hebben SEAT, Volkswagen Group China en Anhui Jianghuai Automobile Group Corp., Ltd (JAC) een memorandum van overeenstemming ondertekend. De betrokken partijen gaan hun krachten bundelen om een platform te ontwikkelen voor elektrische voertuigen, die uiteindelijk geproduceerd worden door JAC Volkswagen. SEAT wordt in 2021 op de Chinese markt geintroduceerd door JAC Volkswagen en levert dan direct een aantal elektrisch aangedreven modellen.
Lees verder

Skoda toont interieur Scala
Skoda brengt een week voor de wereldpremiere in Tel Aviv de eerste interieurfotos van de Skoda SCALA uit. Het interieur van het model volgt de nieuwe designtrend die Skoda met de VISION RS-conceptcar heeft ingezet. De SCALA wordt het eerste productiemodel waarbij Skoda deze nieuwe ontwerptaal doorvoert. Kenmerkend zijn een centraal display in het gezichtsveld van de bestuurder en een nieuw ontworpen instrumentenpaneel.
Lees verder

Audi onthult e-tron GT concept
Audi presenteert op de Los Angeles Auto Show 2018 de Audi e-tron GT concept. Op basis van dit studiemodel volgt in 2020 een productieversie van een volledig elektrische vierdeurs coupe. De Audi e-tron GT komt in 2020 op de markt, na de recent geintroduceerde Audi e-tron SUV en de Audi e-tron Sportback, die voor volgend jaar op de agenda staat. Zoals een echte Gran Turismo betaamd, is het model laag en breed, met een lange wielbasis. De e-tron GT meet 4,96 meter in de lengte, 1,96 meter in de breedte en 1,38 meter in de hoogte.
Lees verder