Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

maandag 3 december 2018

AMT: Subaru Forester doorbreekt ‘magische’ grens van 1 miljoen km

Subaru Forester doorbreekt 'magische' grens van 1 miljoen km
Eén miljoen kilometer, dat zijn maar liefst 35 rondjes om de wereld. Niet veel auto's halen dat, maar de Subaru Forester van Jerner Jung uit Slovenië is het gelukt om de grens van van één miljoen kilometer te doorbreken. Niet door 35 rondjes om de wereld te rijden, maar wel door in 1998 de auto nieuw te kopen… en die goed te onderhouden!
Lees verder

Principeakkoord nieuwe cao MvT: extra voordeel jongeren
BOVAG en vakbonden FNV, CNV en De Unie hebben vandaag een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao voor de bedrijfstak MvT (Motorvoertuigenbedrijven en Tweewielerbedrijven). De nieuwe cao MvT heeft een looptijd van 24 maanden en gaat in op 1 november 2018.
Lees verder

Keyless entry: geavanceerde techniek in sleutel en portier
Veel moderne auto's hebben het al: 'keyless entry'. Bij zo'n 'Passive Entry/Go'-systeem vinden het ontgrendelen en vergrendelen van het voertuig, evenals het starten en stoppen van de motor, op passieve wijze plaats. Bij deze systemen hoeft de gebruiker van het voertuig de radiografische sleutel alleen maar bij zich te dragen en is het niet meer nodig naar de sleutel te zoeken en deze in de hand te nemen om op de toets voor de gewenste functie te drukken.
Lees verder