Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

zaterdag 8 december 2018

Autofans: Lotus werkt aan elektrische hypercar met codenaam Omega

AUTOFANS
Lotus werkt aan elektrische hypercar met codenaam Omega
Nu Geely, het moederbedrijf van onder andere Volvo, Lynk&Co en Polestar, aan de touwtjes trekt bij Lotus is het duidelijk waar het de Britse sportwagenfabrikant naar toe wil sturen. Weg van de lichtgewicht sportwagens, hop naar de exuberant dure hypercars. Met een dik 2 miljoen euro kostende elektrische hypercar in de maak.
Lees verder

Porsche introduceert "CO2-aflaten" voor klanten
Moest je vroeger je zonden nog afkopen bij de katholieke kerk, dan kan je tegenwoordig ook bij Porsche terecht. Het Duitse merk geeft haar klanten de kans om uitgestoten CO2 "af te kopen" en zo vergiffenis te krijgen door Moeder Aarde. Hoe dat juist in zijn werk gaat?
Lees verder

Vergeet sneeuw, nat bladerwegdek is minstens even glad!
Op de ultrageheime testsite van Ford Lommel in Belgiƫ (Oude Diestersebaan 135) zijn ingenieurs van het merk aan het testen gegaan met wegen vol boombladeren. Wat blijkt? Een wegdek vol natte bladeren kan gladder zijn dan een besneeuwde weg. Opgelet dus op de baantjes in bosrijke gebieden.
Lees verder

Taxidecreet 2020: meer taxi's aan lagere prijzen
De Vlaamse regering rolt een nieuw taxidecreet uit dat tegen 2020 in voegen moet gaan. Een hoop nieuwe regels moeten er voor zorgen dat we binnen een dik jaar meer en goedkopere taxi's op de baan tegen moeten gaan komen in Vlaanderen. Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) is alvast blij met de beslissing.
Lees verder

Dikke verzameling Youngtimers gaat onder de hamer
Wekelijks vind je wel ergens een veiling waar je leuke auto's uit de jaren 80 en 90 op de kop kan tikken. Maar deze veiling doet wel wegdromen. Sla jij je spaarvarken ook al stuk?
Lees verder