Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

woensdag 5 december 2018

Autofans: Volkswagen zal ook nog na 2050 diesel- en benzinemotren bouwen

AUTOFANS
Volkswagen zal ook nog na 2050 diesel- en benzinemotren bouwen
De Volkswagen Groep zal de komende jaren hard inzetten op alternatieve aandrijvingen. Met een serieuze nadruk op elektrificatie. Al blijft er in het concern ook nog plaats voor de verbrandingsmotor. Zelfs nog na 2050. Waardoor VAG toch niet al haar eieren in één mandje legt.
Lees verder

Officieel: Chevrolet Silverado HD is afspiegeling van modern Amerika (2018)
Gisteren werden de revolvers in de VS van stok gehaald om wat gaten in de lucht te schieten, want Chevrolet heeft haar nieuwe Silverado HD pickup vanonder het doek gehaald. Een weerspiegeling van het modern Amerika, deze pick-up. Groot, lelijk en vervuilend.
Lees verder

Ssangyong Rexton DKR is racebeest voor Dakar Rally
Nam het Zuid-Koreaanse merk dit jaar nog deel met een Tivoli aan de Dakar-rally, dan wisselt SsangYong die Tivoli voor de 2019-editie in voor deze Rexton DKR. Al gaat het grotendeels om een andere schulp natuurlijk, niet zozeer om nieuwe technologie.
Lees verder

Toyota duwt bedrijfshiërarchie door elkaar om betere auto's te bouwen
Sinds Akio Toyoda aan het roer staat van Toyota borrelen er wat frisse denkpistes binnen het gigantische concern. Een van zijn laatste paradepaardjes is het versimpelen van de hiërarchie binnen het merk om zo beter auto's te kunnen bouwen. Leeftijd en educatie spelen daarbij geen rol meer, wel talent en vaardigheden. Uitzonderlijk voor een Japans bedrijf.
Lees verder

Eindelijk: Dit kost de Tesla Model 3 in België (2018)
Vijf jaar geleden beloofde Tesla het automotive landschap voorgoed te veranderen met een elektrische sedan voor 35.000 euro die kon wedijveren met een BMW 3 Reeks. De sedan is in België geland, net zoals de uiteindelijke prijs. Hoe betaalbaar de Model 3 nu echt is? Nou...
Lees verder