Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

donderdag 6 december 2018

Automobiel Management: Duizenden werknemers FCA een jaar op non-actief

Duizenden werknemers FCA een jaar op non-actief
Fiat Chrysler Automobiles investeert weliswaar miljarden in modernisering van de Italiaanse fabrieken, er worden ook enkele duizenden werknemers een jaar of soms korter op non-actief gesteld.
Lees verder

Toyota en PSA trekken banden verder aan
Toyota en PSA gaan hun samenwerking in Europa verder versterken. PSA gaat in haar fabriek in het Spaanse Vigo een nieuwe C-Van bestelwagen bouwen voor Toyota. De Japanners nemen over twee jaar op hun beurt het belang van PSA in een gezamenlijke autofabriek in het Tsjechische Kolin over. Beide bedrijven werken daar al samen sinds 2002, waarbij het contract er in voorziet dat de bestaande machtsverhouding tussen de twee fabrikanten kan veranderen.
Lees verder

Volkswagen zet rem op verbrandingsmotor
De Volkswagen Groep zal binnen tien jaar beginnen met het definitief uitbannen van de verbrandingsmotor. "In het jaar 2026 begint de laatste productiefase op een verbrandingsplatform. De klimaatdoelen van Parijs kunnen alleen gehaald worden als er in 2050 geen enkele auto met zo'n motor meer door onze straten rijdt."
Lees verder

'Verzelfstandiging GM Cruise staat op de kaart'
Bestuursvoorzitter van General Motors Dan Amman wordt op 1 januari CEO van Cruise, de GM-divisie die zich specifiek bezig houdt met autonoom rijden. Dat nieuws, dat een beetje verstopt zat tussen de aankondiging van massale ontslagen bij GM, heeft de geruchten dat Cruise op niet al te lange termijn verzelfstandigd wordt verder aangewakkerd.
Lees verder

Leaseregistraties november +6%, Tesla in top-20
In de maand november werden 20.614 nieuwe leaseauto's geregistreerd op naam van leasebedrijven en/of -rijders. In november 2017 waren dat 19.417 stuks, een toename van 6,2 procent. Mede dankzij de dreigende 'Tesla-taks' is november toch nog een van de betere leasemaanden van dit jaar geworden.
Lees verder

Online veiling klassieke auto's The Gallery
Veilinghuis BVA Auctions veilt in samenwerking met Classic Car Auctions ruim 170 klassieke auto's. De collectie komt uit de opslagloods van Gallery Aaldering. Tot 12 december 2018 kan er worden geboden op de verschillende auto's. Geïnteresseerden kunnen het complete aanbod bekijken tijdens de kijkdagen op locatie.
Lees verder

Dit zijn de populairste occasionopties in Europa
Auto's zijn met steeds meer opties uitgerust. Maar welke opties zijn het meest populair onder Europese automobilisten? AutoScout24 ziet dat Nederlanders voornamelijk op zoek zijn naar occasions met airconditioning, een trekhaak en een navigatiesysteem. In Europa is vierwielaandrijving de meest gezochte optie.
Lees verder