Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

maandag 3 december 2018

Automobiel Management: Nog eens 200 banen weg bij Britse JLR-fabriek

Nog eens 200 banen weg bij Britse JLR-fabriek
Jaguar Land Rover schrapt nog eens 200 banen bij haar fabriek in Solihull bij Birmingham. Eerder dit jaar gingen daar al 1.000 banen verloren. Bovendien wordt de productie van motoren in een fabriek in Wolverhampton tijdelijk op een laag pitje gezet waardoor zo'n 500 mensen korter gaan werken.
Lees verder

Mazda ziet niets in elektrische auto's
Mazda denkt dat auto's met een verbrandingsmotor nog altijd beter zijn wat betreft de CO2-uitstoot dan elektrische. Daarom blijft Mazda zich, in tegenstelling tot de meeste andere autofabrikanten, vooral richten op diesel- of benzinemotoren en laat het EV's vrijwel links liggen.
Lees verder

Fiat investeert miljarden in Italiaanse fabrieken
Fiat Chrysler Automotive gaat vijf miljard euro spenderen aan het moderniseren een aanpassen van haar fabrieken in Italiƫ. Die Italiaanse vestingen krijgen dan ook nieuwe modellen toegewezen, zoals een kleine SUV van Alfa Romeo die in Pomigliano gebouwd gaat worden en een elektrische Fiat 500 die naar de Mirafiori fabriek in Turijn gaat.
Lees verder

Faillissementen autobranche in november 2018
Ook in november 2018 is er weer een aantal faillissementen uitgesproken in de automotive branche. Dat blijkt uit gegevens van Rechtspraak.nl en het Faillissementenregister.
Lees verder

Van Mossel neemt dealergroepen GMAN en Bruyninx over
Van Mossel Automotive Groep neemt dealergroepen GMAN en Groep Bruyninx over van de Belgische groep Alcopa en zet hiermee een belangrijke stap op de Belgische automarkt. De overname omhelst 22 vestigingen en 10 automerken en is gepland om eind dit jaar te worden afgerond.
Lees verder

WLTP-dip bijna achter de rug, november -7,4%
De Nederlandse autodealers registreerden in november 34.785 nieuwe personenauto's tegenover 37.569 stuks in november 2017 – een afname van 7,4 procent. Daarmee zijn in de eerste elf maanden van dit jaar in totaal 423.938 nieuwe personenauto's geregistreerd, in 2017 waren dat in dezelfde periode 396.941 stuks, een toename van 6,8 procent.
Lees verder

Hyundai en Arval tekenen overeenkomst
Hyundai Motor Nederland is een partnerschap aangegaan met leasemaatschappij Arval. Met onmiddellijke ingang zal Arval alle vormen van operational leasing voor Hyundai in Nederland gaan verzorgen. De producten worden aangeboden via het Hyundai-dealernetwerk.
Lees verder