Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

dinsdag 4 december 2018

Automobiel Management: ‘Onmenselijke omstandigheden’ in gevangenis Ghosn

'Onmenselijke omstandigheden' in gevangenis Ghosn
Carlos Ghosn wordt onder 'onmenselijke omstandigheden' gevangen gehouden in het huis van bewaring Kosuge in Tokio. Hij mag maar twee keer per week van de douche gebruik maken, heeft het erg koud maar krijgt geen warmere kleren en wordt zeker acht uur per dag intensief verhoord door rechercheurs. Hij eet dagelijks alleen maar drie kommetjes rijst en krijgt niet de medicijnen die hij normaal gebruikt.
Lees verder

Strooien met kortingen kost automerken veel geld
"Omdat in de autosector bij de verkoop vaak geen prijs- en kostendiscipline heerst, verliezen de fabrikanten honderden miljoenen euros per jaar.'' Een wat moeilijke omschrijving waarmee het Amerikaanse onderzoeksbureau Oliver Wyman stelt dat het strooien met kortingen de automerken veel geld kost.
Lees verder

Fiat Chrysler blijft de ster in de VS
Fiat Chrysler blijft het opmerkelijk goed doen op de Amerikaanse automarkt. In de net afgelopen maand wist FCA daar 17 procent meer auto's te verkopen dan een jaar eerder. De verkopen aan particulieren lagen met 136.700 exemplaren ook op het hoogste niveau sinds 2001.
Lees verder

Baas BMW wijst uitnodiging Trump af
De CEO van BMW Groep Harald Krüger gaat niet persoonlijk naar Washington om daar met president Trump of zijn vertegenwoordigers te praten over de heffingen op Europese auto's. Krüger stuurt wel zijn financiële rechterhand Nicolas Peter naar de Amerikaanse hoofdstad.
Lees verder

Geely denkt over snelle treinen en ruimtevaart
Zhejiang Geely Holding Group is de laatste jaren één van de snelstgroeiende autofabrikanten ter wereld. Geely is nu de derde autoverkoper in China - na de Volkswagen Group en General Motors – en heeft van Volvo Cars in korte tijd weer een succes weten te mak
Lees verder

Bestelautoverkopen november +15%, nieuwe merken stomen op
In november werden 7.138 nieuwe bestelauto's afgeleverd, tegenover 6.225 stuks in november 2017, een toename van 14,7 procent. De markt wordt onder meer gestimuleerd door een aantal nieuwkomers.
Lees verder

DAF vindt oudste DAF truck in commercieel gebruik
"Hij is 50 jaar maar nog lánge niet versleten." Een internationale zoekactie heeft de oudste DAF truck die nog (bijna) dagelijks commercieel wordt ingezet opgeleverd. Het gaat om de verbazingwekkend vitale A1600 van Frits en Nicky Hoefnagels die wordt ingezet om een nostalgische kermisattractie door heel Nederland te rijden.
Lees verder