Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

maandag 3 december 2018

Automobiel Management: Toegang tot voertuigdata steviger op Europese agenda

Toegang tot voertuigdata steviger op Europese agenda
Het comité Transport en Toerisme (TRAN) van het Europese Parlement heeft een eigen rapportage over autonoom rijden aangenomen. Het doet een oproep aan de Europese Commissie (EC) om voor januari 2020 met wet- en regelgeving te komen over toegang tot en gebruik van voertuigdata.
Lees verder

Bandenfabrikanten azen op TomTom's telematica
Zowel Michelin als concurrent Bridgestone hebben belangstelling om de telematica divisie van TomTom over te nemen.
Lees verder

Duurzaamheid en connectiviteit troef bij inzendingen Automotive Innovation Award
Een proces waarbij energie uit restgassen van verbrandingsmotoren beter wordt benut door deze dynamisch en schakelbaar te laten expanderen in de bestaande, naastgelegen cilinders; een kosteneffectief compact transmissiesysteem dat met verschillende hybride motoren werkt; een lichtgewicht warmte-hergebruik systeem voor hybride voertuigen; en een modulaire, volledig elektrische bus met een lengte van 8,1 tot 11,85 meter, bestemd voor het openbaar vervoer. Dat zijn vier van de vijftien kanshebbers...
Lees verder

VW wil fabriek voor elektrische auto's in de VS
Volkswagen zoekt in de Verenigde Staten naar een locatie voor een nieuwe fabriek voor elektrische auto's. Die fabriek is nodig om een nieuw EV-model voor Volkswagen te bouwen, heeft de onlangs tot directeur van Volkswagen Group of America benoemde Scott Keogh laten weten.
Lees verder

EV Nieuws: Los Angeles Auto Show 2018
Kia positioneert de nieuwe generatie Soul EV beduidend hoger in de markt, alleen al door montage van een fors groter accupakket van 64 kWh. Jawel: hetzelfde accupakket van de Kia e-Niro.
Lees verder

Akkoord over garage-cao, werken op zaterdag blijft vrijwillig
Bovag en de bonden hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de motorvoertuigen- en tweewielerbedrijven. Het akkoord moet nog worden goedgekeurd door de achterban van werkgevers en werknemers.
Lees verder

Volkswagen gaat 'moeilijkste jaar ooit' tegemoet
2019 wordt voor de Volkswagen Groep het moeilijkste jaar ooit. ''In meer dan vijftig landen lopen nog altijd rechtszaken rond dieselgate. Dit wordt daarom een heel moeilijk jaar om te managen. Het gaat niet zo zeer om het aantal maar meer om de enorme complexiteit. Onze medewerkers worden er ontzettend moe van.''
Lees verder