Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

donderdag 6 december 2018

Automobiel Management: Vierseizoenenband blijft populair

Vierseizoenenband blijft populair
Afgelopen zomer reden meer mensen op vierseizoenenbanden, zo blijkt uit de veertiende KwikFit Bandenmonitor uitgevoerd in augustus 2018 onder ruim 2.200 auto's in Nederland. Ook bij bandengroothandel S&H Tyres merken ze een toenemende belangstelling voor deze allrounder.
Lees verder

Macadam wint Europese tender ALD Automotive
Ook de komende 4 jaar mag Macadam de eindecontract inspecties van teruggekomen leaseauto's blijven uitvoeren voor ALD Automotive. Afgelopen jaren was er al sprake van een structurele samenwerking tussen beide partijen. Dit wordt voortgezet door het winnen van de Europese tender door Macadam.
Lees verder

Renault stapt in deelautoproject Amsterdam
Renault gaat tweehonderd exemplaren van de elektrische ZOE leveren voor een nieuw 100% elektrisch deelautoproject in Amsterdam. De deelauto's zijn vanaf medio januari 2019 door heel Amsterdam beschikbaar.
Lees verder

B2C-occasionverkoop nu al voorbij record van 2017
De verkoop van occasions door autobedrijven aan eindgebruikers heeft in november voor de zevende maand op rij de 100 duizend grens overschreden. Autobedrijven verkochten vorige maand 105.384 occasions aan eindgebruikers, een toename van 13,1 procent ten opzichte van november 2017 toen er 93.137 stuks genoteerd werden.
Lees verder

Amerikaanse VW-productie mogelijk naar Ford
Volgens Volkswagen Group CEO Herbert Diess is het niet ondenkbaar dat er op termijn Volkswagens worden geproduceerd in de fabrieken van Ford. De twee autofabrikanten werken momenteel aan het opzetten van een strategische alliantie.
Lees verder

Geordy Bloem nieuwe directeur B.V. NIMAG
Geordy Bloem wordt per 1 januari de nieuwe directeur van B.V. NIMAG. Hij volgt Ted van Dam op, die na bijna achttien jaar als directeur van B.V. NIMAG wordt aangesteld als directeur corporate communications en public affairs binnen de Louwman Group.
Lees verder

Duitse automarkt in november 10 procent in de min
De Duitse automarkt, de grootste in Europa, zat afgelopen maand in een dip. Met 272.674 nieuw-geregistreerde exemplaren zijn de verkopen van personenauto's in november tien procent lager uitgekomen dan een jaar eerder. Over de eerste elf maanden blijven de autoverkopen bij de oosterburen daarmee nog net 0,4 procent boven het niveau van vorig jaar.
Lees verder