Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

vrijdag 7 december 2018

Automobiel Management: Wel of geen bijtelling in 2019?

Wel of geen bijtelling in 2019?
1 januari 2019 is weer een keuzemoment voor de bijtelling. Volgens de Vereniging Zakelijke Rijders kunnen zakelijke autorijders veel geld besparen door hun zakenauto niet bij te tellen. Maar dat vergt wel een sluitende ritregistratie.
Lees verder

Duitse automarkt in november -10 procent
De Duitse automarkt, de grootste in Europa, zat afgelopen maand in een dip. Met 272.674 nieuw-geregistreerde exemplaren zijn de verkopen van personenauto's in november tien procent lager uitgekomen dan een jaar eerder. Over de eerste elf maanden blijven de autoverkopen bij de oosterburen daarmee nog net 0,4 procent boven het niveau van vorig jaar.
Lees verder

EVBox wint CES innovation award
EVBox, fabrikant van laadpalen voor elektrische voertuigen, heeft de CES Innovation Award gewonnen. De International Consumer Electronics Show (CES) is een grote technologiebeurs die elk jaar in Las Vegas wordt georganiseerd. EVBox won de prijs met zijn Level 2 charging station in de categorie Smart Energy.
Lees verder

Volkswagen gaat nog harder bezuinigen en afslanken
Volkswagen wil tot 2020 minstens drie miljard euro op de kosten bezuinigen. Eind dit jaar is daar al 2,2 miljard van gerealiseerd. Die bezuinigingen zijn vooral nodig om de geplande investeringen van 11 miljard tot 2023 uit eigen middelen te betalen. Van dat geld gaat de bulk, negen miljard, naar elektrische auto's.
Lees verder

Renault tast in het duister over gesjoemel Ghosn
Renault tast ruim twee weken na de spectaculaire arrestatie van CEO Carlos Ghosn in Tokio nog steeds in het duister over wat er is gebeurd bij Nissan en waar de topman nu precies van wordt beschuldigd.
Lees verder

FCA bouwt autofabriek in Detroit
Fiat Chrysler Automobiles gaat een assemblagefabriek openen in Detroit, de eerste nieuwe fabriek van een 'Amerikaanse' autobouwer in de Verenigde Staten zelf in meer dan twintig jaar. De vestiging, met om te beginnen 400 arbeidsplaatsen, komt in een oude motorenfabriek van FCA zelf die al meer dan vijf jaar leeg sta
Lees verder

'Online auto kopen niet erg populair'
Nog niet één op de tien kopers van een auto wil het aankoopproces helemaal digitaal afwikkelen. Het kiezen van een model en samenstellen van de eigen auto willen velen nog wel online regelen, maar als het aankomt op de feitelijke aankoop en vooral het in ontvangst nemen van de auto met alle toelichtingen daarbij dan komen verreweg de meesten toch 't liefst naar de dealer.
Lees verder