Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

vrijdag 7 december 2018

Autoweek: Nieuwe Opel Mokka X krijgt een stekker

Nieuwe Opel Mokka X krijgt een stekker
We wisten al even dat de huidige Opel Mokka X nog twee jaar zijn best moet doen voordat hij vervangen wordt door een opvolger. Opels CEO, Michael Lohscheller, laat vandaag weten dat de Mokka X het derde volledig elektrische model voor het merk wordt.
Lees verder

Koenigsegg Regera poedelnaakt
Al jaren werkt de Zweedse hypercarbouwer Koenigsegg aan een manier om koolstofvezel te bewerken, Koenigsess Nakend Carbon, afgekort tot KNC. Nu is de eerste auto af die is bijna volledig is opgebouwd uit KNC, een adembenemende Regera.
Lees verder

Hyundai hangt prijskaartje aan vernieuwde i20
Het is al even geleden dat we de vernieuwde Hyundai i20 ontmoetten, maar vandaag krijgt de compacte hatchback een vanafprijs van de Nederlandse importeur. De i20 is per direct leverbaar.
Lees verder

Skoda toont laatste stukjes Scala
Vanavond staan alle pijlen van autoland op Tel Aviv gericht, want daar wacht de onthulling van de nieuwe Skoda Scala op ons. Vlak voordat iedereen over de rode loper naar de nieuwe compacte hatchback loopt, laat Skoda nog even de lamppartijen van de Scala zien.
Lees verder

Spionage: Land Rover Defender SWB
Tweemaal eerder betrapten we de nieuwe Land Rover Defender tijdens zijn testrondes in het wild. In beide gevallen was het een vijfdeurs versie, maar nu hebben we het harde bewijs dat er ook voor de Defender 90, de korte wielbasis, opvolging komt.
Lees verder

Skoda Scala volgt Rapid Spaceback op
Dít is de Skoda Scala, een hatchback die het stokje overneemt van de Rapid Spaceback en die op elk terrein een stap lijkt te maken.
Lees verder

Topjurist en vertrouweling Musk weg bij Tesla
Tesla ziet zijn topjurist en vertrouweling van topman Elon Musk vertrekken. Dit bevestigde het bedrijf nadat berichten over het vertrek van Todd Maron al de ronde deden. Hij was vijf jaar in dienst van de maker van elektrische auto's en is zeker niet de eerste hooggeplaatste persoon die de deur bij Tesla achter zich dichttrekt.
Lees verder