vrijdag 11 januari 2019

Zienswijzen Lelystad Airport in januari van start

Zienswijzen Lelystad Airport in januari van start
Vanaf 11 januari kan iedereen reageren op het ontwerpbesluit tot wijziging van het Luchthavenbesluit Lelystad Airport (ontwerpbesluit). Tijdens de zienswijzenperiode van 6 weken kunt u reageren op het ontwerpbesluit en de geactualiseerde milieueffectrapportage (MER) bij het Luchthavenbesluit.
Lees verder

Grote belangstelling marktpartijen voor deelname aan Mobility as a Service
De belangstelling voor de zeven Mobility as a Service (MaaS) pilots van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is groot. Er hebben zich 41 partijen ingeschreven voor de overkoepelende Raamovereenkomst. Na de beoordeling zijn 24 partijen toegelaten, die zich nu kunnen inschrijven op de regionale pilots. Doel van het MaaS-project is dat reizigers in de toekomst hun reis volledig digitaal plannen, boeken en betalen met alle vervoersmiddelen. Bijvoorbeeld de deelauto, deelfiets, (water)taxi, bus, metro en trein.
Lees verder

Onderzoeksraad voor Veiligheid doet onderzoek naar ongeluk met spookrijder op A73 in 2017
De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat op verzoek van minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) onderzoek doen naar de manier waarop Rijkswaterstaat is omgegaan met het ongeluk met een spookrijder op de A73 op 19 november 2017. Hierbij kwamen twee mensen om het leven.
Lees verder

Delft krijgt eerste energieneutrale treinstation van Nederland
Station Delft-Zuid wordt het eerste treinstation in Nederland dat volledig in zijn eigen energie kan voorzien. Het station wordt verbouwd en krijgt een dak van zonnepanelen. Vandaag geeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) samen met de gemeente Delft en spoorbeheerder ProRail het officiƫle groene licht voor de start van de werkzaamheden op het station, dat vanaf eind 2019 Delft Campus gaat heten.
Lees verder