Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

zondag 10 februari 2019

Autozine: Audi vernieuwt TT RS Coupe en Roadster

Audi vernieuwt TT RS Coupe en Roadster
Audi Sport heeft zijn TT-topmodel gereed: met een nog agressiever uiterlijk toont de nieuwe TT RS zijn ware potentieel. De 2.5 TFSI levert 294 kW / 400 pk in combinatie met de onmiskenbare vijfcilindersound. De nieuwe Audi TT RS is te bestellen vanaf eind februari en staat in maart bij de Audi-dealer.
Lees verder

Ford communiceert met voetgangers
Signalen via handgebaren, hoofdknikjes en opgestoken duimen zorgen ervoor dat automobilisten, voetgangers en fietsers van elkaar weten wat ze gaan doen. Maar hoe communiceren zelfrijdende autos zonder menselijke bestuurder met mensen in hun omgeving? Ford heeft een methode getest waarbij een lichtbalk werd gebruikt om aan te geven wat het voertuig aan het doen is en wat het daarna gaat doen. De test maakt deel uit van het onderzoek van Ford naar het ontwikkelen van een communicatie-interface, die ervoor zorgt dat autonome voertuigen integreren met andere weggebruikers.
Lees verder

car2go verbetert spreiding deelauto's
De elektrische smart fortwos van autodeeldienst car2go zijn vanaf vandaag beter beschikbaar in Amsterdam. Het bedrijf stelt een lagere minuutprijs in voor deelautos die, veelal in rustige stadsdelen, langere tijd stilstaan. De car2gos in deze gebieden worden aantrekkelijker om te huren, waardoor er meer deelautos door het centrum gaan circuleren.
Lees verder

Polo GTI nu ook met handgeschakelde bak
De Volkswagen Polo GTI is er nu ook met een handgeschakelde 6-versnellingsbak. Met zijn 147 kW/200 pk sterke 2,0-liter turbomotor sprint de hot hatch met handbak in 6,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Daarmee is de Polo GTI met handbak net zo snel als de variant met DSG-automaat. De Polo GTI met handgeschakelde 6-bak is er vanaf 28.570 euro.
Lees verder

Dacia introduceert Serie Tech Road
Dacia introduceert de nieuwe Serie Limitee Tech Road voor de Duster, Sandero, Lodgy, Logan MCV en Dokker. Deze speciale uitvoering vervangt de Stepway en wordt gekenmerkt door rode details in het in- en exterieur, een rijkere standaarduitrusting en onderscheidende designwielen. Bovendien zijn de Duster, Lodgy en Dokker nu leverbaar met geheel nieuwe 1,3-liter turbobenzinemotoren.
Lees verder

Mazda MX-5 als 30th Anniversary Edition
Op de plek waar het succesverhaal van de Mazda MX-5 ooit begon, de Chicago Auto Show, heeft Mazda de viering van het 30-jarig bestaan van de best verkochte roadster aller tijden luister bijgezet met een Wereldpremiere, de onthulling van de 30th Anniversary Edition. Deze gelimiteerde versie in de nieuwe en bijzondere kleur Racing Orange zal in een oplage van 3.000 stuks gemaakt worden, waarvan er 10 exemplaren in de Roadster uitvoering naar Nederland zullen komen. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.
Lees verder

Toyota onthult AYGO x-otic en x-cite
De Toyota AYGO is tijdens de Autosalon van Geneve te zien in twee speciale edities: de AYGO x-otic en AYGO x-cite. De AYGO x-otic is wit met een groot, elektrisch bedienbaar canvasdak in de levendige kleur Orange Twist. Designaccenten in dezelfde levendige kleur zijn te vinden op de voor- en achterzijde, zijkanten en buitenspiegels. De oranje wielnaven van de exclusieve 10-spaaks 15-inch lichtmetalen velgen geven een twist aan het design.
Lees verder