Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

woensdag 27 februari 2019

Autozine: Lexus verkoopt 10 miljoenste auto

Lexus verkoopt 10 miljoenste auto
Lexus heeft op 19 februari 2019 zijn tien miljoenste auto wereldwijd verkocht. Deze mijlpaal volgt kort na het recordjaar 2018 waarin Lexus wereldwijd 698.330 modellen verkocht, een toename van 4,5 procent in vergelijking tot een jaar eerder. De verkoop van hybride modellen groeide met bijna 20 procent.
Lees verder

Volkswagen onthult T-Roc R
Volkswagen onthult in Geneve de T-Roc R. Deze bijna productierijpe concept car heeft een 2.0 TSI met een vermogen van 221 kW / 300 pk en een koppel van 400 Nm. De T-Roc R accelereert in 4,9 s van 0-100 km/h en is goed voor een topsnelheid van 250 km/u.
Lees verder

Daimler en BMW werken samen aan toekomst
BMW Group en Daimler AG bundelen hun mobiliteitsservices om een wereldwijde speler te creeren die duurzame stedelijke mobiliteit verschaft aan klanten. De twee concerns investeren samen meer dan 1 miljard euro om hun bestaande aanbod van carsharing, chauffeursservices (ride-hailing), parkeren, opladen en multimodaliteit uit te bouwen en nauw met elkaar te verbinden. Het samenwerkingsverband omvat vijf joint ventures: REACH NOW voor multimodaliteit, CHARGE NOW voor opladen, FREE NOW voor ride-hailing, PARK NOW voor parkeren en SHARE NOW voor carsharing.
Lees verder

Renault verkoopt 200.000e EV
Renault heeft de grens van 200.000 verkochte elektrische voertuigen in Europa overschreden. Tegelijk werd in Frankrijk de 100.000ste elektrische Renault geregistreerd. Het succes onderstreept de leidinggevende rol van Renault op de Europese markt van elektrische voertuigen en de stijgende omzet in deze sector.
Lees verder

Toyota Corolla ook als GR Sport en TREK
Toyota introduceert twee nieuwe versies van de pas geintroduceerde Corolla. Deze Corolla GR Sport en Corolla TREK verschillen als dag en nacht maar maken beide hun werelddebuut op de komende Autosalon van Geneve (7-17 maart 2019).
Lees verder

Kia onthult nieuwe Soul
De nieuwe Kia e-Soul brengt emissievrij vermogen met een grote actieradius naar het segment van de urban crossovers. Het derde elektromodel voor wereldwijde verkoop beleeft zijn Europese debuut tijdens de Autosalon van Geneve 2019, die in maart plaatsvindt. Kia heeft de derde generatie van zijn innovatieve urban crossover nog unieker gelijnd en nog dynamischer gemaakt. De e-Soul heeft het iconische design en het speelse karakter van zijn voorgangers, maar is in Europa uitsluitend met elektrische aandrijving leverbaar.
Lees verder

Autotest: Kia ProCeed
De ProCeed heeft altijd een bijzondere plaats ingenomen bij Kia. Deze bijzondere versie van de Ceed was bedoeld voor fijnproevers die meer zochten dan alleen een doordachte, betaalbare en praktische auto. De ProCeed voegde daar sportiviteit en flair aan toe. Maar helaas toonden de verkoopcijfers aan dat de vraag naar zulke auto's minimaal was. Kia geeft niet zomaar op en zocht actief naar een oplossing. Maak kennis met de ProCeed nieuwe stijl.
Lees verder