Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

zondag 24 februari 2019

Autozine: Skoda toont interieur VISION iV

Skoda toont interieur VISION iV
Voor Skoda is 2019 het jaar waarin het elektrificatietijdperk start. De VISION iV conceptcar blikt vooruit op volledig elektrisch aangedreven Skoda-modellen die worden gebouwd op basis van het MEB platform (Modular Electric Drive Kit). Niet alleen die aandrijflijn is vooruitstrevend, ook het interieur van de VISION iV is innovatief. De concept car wordt onthuld op de internationale autoshow van Geneve (7-17 maart 2019).
Lees verder

Peugeot elektrificeert in 2019
Een belangrijke nieuwe stap in de geschiedenis van het merk en de overgang naar de elektrificatie van het volledige modellengamma vanaf 2019 wordt kracht bij gezet door de lancering van een nieuwe Peugeot merksignatuur: MOTION amp; e-MOTION. Voor deze gelegenheid zal er ook een geelektrificeerde leeuw prijken bij Peugeot op de volgende Geneva Motorshow 2019 begin maart.
Lees verder

Ford test digitale bezorgservice
Van boodschappen tot kleding: online winkelen neemt een hoge vlucht in heel Europa. De verwachting is dat het aantal pakketbezorgingen de komende tien jaar verdubbelt. De meeste bezorgingen worden gedaan met behulp van bestelautos. Dat leidt in veel steden tot meer verkeersopstoppingen. In Londen is de gemiddelde reistijd in slechts drie jaar met meer dan 40% toegenomen. Als gevolg daarvan staan pakketdiensten onder toenemende druk om meer pakketten goedkoper af te leveren, terwijl de zorg voor werknemers en het milieu blijft.
Lees verder

Peugeot toont Concept 508
18 oktober 2018 kondigde Peugeot SPORT aan een range van high-performance geelektrificeerde sportautos voor serieproductie te gaan ontwikkelen. Op de Geneva Motorshow 2019 beleeft nu de geelektrificeerde Concept 508 Peugeot SPORT ENGINEERED zijn wereldpremiere, de voorbode van deze nieuwe range producten. De ontwikkeling van de Concept 508 Peugeot SPORT ENGINEERED werd toevertrouwd aan de expertise van de ingenieurs van Peugeot SPORT en is afgeleid van de Peugeot 508 HYBRID.
Lees verder

Porsche test autonoom rijden in huis
Via een tablet naar de hefbrug: Porsche test autonome rijfuncties van auto's in de eigen werkplaats. Het testproject vindt plaats in het kader van een samenwerking met het innovatieplatform Startup Autobahn. Naar verwachting wordt het project halverwege 2019 afgerond.
Lees verder

Kia kondigt elektrische conceptcar aan
Kia presenteert op de Autosalon van Geneve (van 7 t/m 17 maart 2019) een nieuwe, concept car met volledig elektrische aandrijving. De onthulling vindt op 5 maart a.s. plaats in Geneve.
Lees verder

Ford prijst vernieuwde Mondeo 2019
Ford start met de verkoop van de vernieuwde Mondeo Hybride-modellen. Voor het eerst is de Mondeo Hybride er ook als ruime Wagon, die eerder dit jaar zijn debuut maakte op de Brussels Motor Show. Tegelijkertijd breidt Ford het motorengamma de Mondeo uit met een nieuwe, 110 kW/150 pk sterke EcoBlue-dieselmotor die eveneens per direct te bestellen is.
Lees verder