Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

woensdag 27 februari 2019

Autozine: VW Touareg nu ook met V8 TDI

VW Touareg nu ook met V8 TDI
De Volkswagen Touareg is er binnenkort ook met een V8 TDI. Met een vermogen van 310 kW / 421 pk en een maximaal koppel van 900 Nm accelereert hij in 4,9 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u. De Touareg V8 TDI viert zijn premiere in Geneve en is binnenkort te bestellen in Nederland.
Lees verder

BMW introduceert 318i Touring M Sport
Per april 2019 biedt BMW de laatste zakelijke uitvoering aan van de BMW 3-Serie Touring: de BMW 318iA M Sport Corporate Lease. Deze run-out editie is extra aantrekkelijk voor leaserijders, aangezien die een rijke uitrusting koppelt aan een gunstige fiscale waarde en bijbehorende lage bijtelling.
Lees verder

Volgende generatie Porsche Macan is EV
Porsche brengt elektrische mobiliteit naar Leipzig: de Raad van Toezicht van Porsche AG heeft besloten dat de volgende generatie van de Macan een volledig elektrische modelreeks wordt. De productie van Porsches eerste volledig elektrische SUV gaat aan het begin van het volgend decennium van start. Met deze ontwikkeling breidt Porsche zijn activiteiten op het gebied van elektrische mobiliteit verder uit. Porsches eerste volledig elektrische sportwagen Taycan gaat eind 2019 in productie. Kort daarna volgt de Taycan Cross Turismo.
Lees verder

Jaguar XE ondergaat facelift
De Jaguar XE is op tal van punten aangescherpt. Het uiterlijk is aangepast en oogt sportiever. Er is een compleet nieuw en luxueuzer interieur en de XE is voorzien van geavanceerde technologieen uit de I-PACE. De gefacelifte Jaguar XE is per direct verkrijgbaar vanaf 57.380 euro inclusief BTW/BPM voor de XE P250.
Lees verder

Kia kondigt nieuwe conceptcar aan
Kia geeft nieuwe beelden vrij van zijn wereldprimeur op de Autosalon van Geneve 2019: een nieuwe vierdeurs concept car met volledig elektrische aandrijving. De officiele onthulling is op 5 maart op de stand van Kia. Dit concept is de eerste puur elektrische vierdeurs personenauto van Kia, die in hoge mate de weg naar de opwindende wereld van elektrificatie visualiseert; duidelijk niet ontworpen volgens de binnen de industrie heersende kijk op elektrische voertuigen. Dit ontwerp combineert stijlelementen van een gespierde SUV met de ranke en atletische lijnen van een gezinsauto en de veelzijdigheid en ruimte van een crossover.
Lees verder

Nieuwe dieselversies voor Nissan QASHQAI
Nissan introduceert een reeks nieuwe dieselvarianten voor de QASHQAI. De bestverkochte Crossover van Europa is beschikbaar met een geheel nieuwe 1,7-liter dieselmotor die naar wens is te combineren met een handbediende of automatische transmissie en voor- of vierwielaandrijving. De Nissan QASHQAI dCi 150 met deze nieuwe dieselmotor is voor prijzen vanaf 37.490 euro leverbaar (Acenta-uitvoering).
Lees verder

Honda onthult E Prototype
Honda zal tijdens het Internationale Autosalon van Geneve 2019 zijn nieuwe elektrische urban voertuig tonen in de vorm van het Honda e Prototype. Dit nieuwe model bouwt voort op het veelgeprezen Honda Urban EV Concept 2017 en maakt onderdeel uit van Hondas Elektrische Visie-strategie voor de Europese regio.
Lees verder