Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

zaterdag 23 februari 2019

Autozine: VW Transporter nagebouwd van Lego

VW Transporter nagebouwd van Lego
Modelbouwers Rene en Pascal hebben met 400.000 stenen de grootste camper van LEGO(R) ter wereld gebouwd. Deze unieke Volkswagen Transporter T2 op ware grootte is vanaf vandaag op de reis- en vrijetijdsbeurs f.r.e.e. in Munchen te bewonderen. Het voertuig dat als blauwdruk voor de LEGO-camper diende, was de iconische T2a camper, die werd gebouwd van 1967 tot 1971.
Lees verder

Mercedes-Benz SL als Grand Edition
Grand Edition, onder die naam gaan de zeer exclusieve speciale modellen van Mercedes-Benz voortaan door het leven. De nieuwe Grand Edition-modellen SL 400 (brandstofverbruik gecombineerd 8,4 /100 km, CO2-emissie gecombineerd 191 g/km)1 en SL 500 (brandstofverbruik gecombineerd 9,8 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd 223 g/km) onderscheiden zich door talrijke kenmerkend en speciale kleurencombinaties voor het exterieur en interieur, aangevuld door standaarduitrustingen die een luxer rijgevoel beloven. De exclusieve Roadster staat vanaf eind maart 2019 in de showrooms.
Lees verder

Autotest: Toyota Corolla
De Toyota Corolla werd in 2007 vervangen door de Auris. Tenminste, in Europa. Wereldwijd is de Corolla nooit weggeweest. In Amerika en Azië leefde de Corolla onverminderd voort. Het is echter kostbaar om per continent een unieke auto te ontwikkelen. Daarom komt Toyota nu met een even eenvoudige als doeltreffende oplossing: zorg ervoor dat de Corolla overal aan de hoogste eisen voldoet. Daar wordt de auto beter van én kan wereldwijd worden volstaan met één model. Daarom is de Corolla nu ook terug in Europa.
Lees verder

VW Multivan ondergaat facelift 2019
De Volkswagen Multivan is grondig vernieuwd voor modeljaar 2019. En dat gaat verder dan zijn nieuwe uiterlijk. De Multivan 6.1 biedt een nieuw en gedigitaliseerd dashboard, de nieuwste generatie infotainmentsystemen en hightech bestuurdersassistentie. De Multivan 6.1 is leverbaar met nieuwe TDI-motoren en er komt een volledig elektrisch aangedreven versie met een actieradius van ruim 400 km. De Multivan 6.1 is het eerste model binnen de vernieuwde T6-reeks van Volkswagen Bedrijfswagens die in het vierde kwartaal van 2019 naar Nederland komt.
Lees verder

Audi introduceert SQ5 TDI
De Audi SQ5 TDI is voorzien van een V6 TDI-motor, net als zijn voorganger van de eerste generatie. Ditmaal is de zelfontbrander goed voor een vermogen van 255 kW / 347 pk en een koppel van 700 Nm. Een elektrische compressor zorgt ervoor dat het maximale koppel net boven stationair toerental beschikbaar is. Een mild-hybride systeem verhoogt de efficientie.
Lees verder

Volvo XC90 ondergaat facelift 2019
De Volvo XC90 heeft een facelift van het exterieur ondergaan. Volvo voorziet de XC90 onder meer van nieuw ontworpen wielen, nieuwe carrosseriekleuren en een moderne grille, inclusief aanpassingen in het R-Design thema. Daarnaast focust Volvo met de vernieuwde XC90 ook op interieur, gebruiksmogelijkheden, veiligheid en techniek.
Lees verder

Nieuwe hybride motoren bij Volvo
Volvo presenteert doorontwikkelde en nieuwe hybride aandrijflijnen voor het gehele modellengamma. Hiermee zet Volvo een nieuwe stap richting de geelektrificeerde toekomst van het merk. Volvo heeft de bestaande T8 Twin Engine plug-in hybride aandrijflijn en de te introduceren T6 Twin Engine verbeterd. Tegelijkertijd bevestigt het merk dat van elk model een plug-in hybride variant op de markt komt.
Lees verder