woensdag 13 februari 2019

SÉBASTIEN OGIER WEER TERUG BIJ ZIJN EERSTE TEAM!

SÉBASTIEN OGIER WEER TERUG BIJ ZIJN EERSTE TEAM!
Het Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team, dat vastberaden is het komende seizoen voor de zeges te gaan, is er bijzonder trots op te kunnen melden dat voor het seizoen 2019 Sébastien Ogier en Julien Ingrassia, vijfvoudig wereldkampioenen rally, weer voor het team zullen aantreden.
Lees verder

NIEUWE SUV CITROËN C5 AIRCROSS HYBRID CONCEPT
Als eerste plug-in hybride van Citroën vormt deze concept car het eerste tastbare resultaat van het "Low Emission Vehicle"-offensief waarmee het merk vanaf 2020 elk jaar één nieuwe LEV aan het gamma wil toevoegen, met het doel om vanaf 2025 elk model van het gamma met elektrische aandrijving te kunnen leveren. Omdat het merk zich laat inspireren door zijn klanten, zal het in elk segment en op alle markten waar het merk actief is vertegenwoordigd zijn met een veelzijdig aanbod van elektrische mobiliteit dat het meest aansluit op de gebruikswensen van een grote groep klanten. De hoogwaardige PHEV-technologie van Nieuwe SUV Citroën C5 Aircross Hybrid Concept positioneert Nieuwe Citroën C5 Aircross nog sterker als topmodel van het merk en voegt een nieuwe dimensie toe aan het Citroën Advanced Comfort®-programma.
Lees verder

Nieuwe Citroën Berlingo en nieuwe Citroën C4 Cactus genomineerd voor de Autobest Award 2019
De jury van de Autobest Award, een belangrijke Europese prijs, heeft uit meer dan 20 kandidaten 6 modellen genomineerd die het in de finale van de verkiezing tegen elkaar op zullen nemen. Tot de finalisten van deze prestigieuze verkiezing behoren twee modellen van Citroën: Nieuwe Citroën Berlingo en Nieuwe Citroën C4 Cactus.
Lees verder

MET DE LIMITED EDITION CITROËN C3 JCC+ START HET MERK MET ONLINE VERKOOP
De door Jean-Charles de Castelbajac ontworpen Limited Edition C3 JCC+ is beschikbaar op de website www.citroen.nl, in combinatie met een personal lease-contract.
Lees verder

GROUPE PSA LANCEERT FREE2MOVE LEASE IN NEDERLAND
In navolging van Spanje, Italië, België, Frankrijk, Duitsland en de UK, volgt de lancering van Free2Move Lease in Nederland. Als onderdeel van het strategische groeiplan heeft Groupe PSA de ambitie om voor 2030 de mobiliteitsverlener bij uitstek te worden.
Lees verder

NIEUWE CITROËN BERLINGO ONTVANGT DE AUTOBEST AWARD 2019
Nieuwe Citroën Berlingo bekroond met de Autobest Award 2019 voor de "Best Buy Car of Europe 2019", een onderscheiding voor de auto die in 2019 de meeste waar voor zijn geld biedt.
Lees verder

DE NEDERLANDSE OORSPRONG VAN ANDRÉ CITROËN
Ingenieur en genie André Gustave Citroen, in 1878 geboren in Parijs uit een Nederlandse vader en Poolse moeder, reist op jeugdige leeftijd naar Polen en doet daar de vondst die zijn leven zou veranderen: tandwielen met visgraatvertanding die op deze wijze grotere krachten kunnen overbrengen en minder slijtage veroorzaken. Hij koopt de uitvinding, vraagt octrooi aan in Parijs en combineert deze samen met andere toepassingen van ijzer en staal. Deze tandwielen met visgraatvertanding zullen later de oorsprong worden van het Citroën-logo, ook wel 'sergeantstrepen' of 'doubles chevrons' worden genoemd. De oorsprong van de naam Citroen ligt overigens in Amsterdam, waar een van de voorouders van André in fruit handelde en als bijnaam Limoenman had. Bij het vastleggen van de achternamen in de tijd van Napoleon werd de naam Citroen gekozen.
Lees verder