maandag 11 februari 2019

Weinig animo voor overstappen van autoverzekering, maar waarom eigenlijk?

In de autobranche is het zo goed als een feit: we vinden dat consumenten te weinig bewust zijn van de conditie van hun auto, hun accu’s en vooral hun banden. Hierbij wordt echter niet vaak de autoverzekering genoemd. Tweederde heeft namelijk geen idee hoeveel ze maandelijks betalen voor de premie van hun autoverzekering.

Overstappen in december

Iedereen weet dat je moet overstappen van zorgverzekering in december. Als je dan toch bezig bent kan je net zo goed ook even je autoverzekering meenemen, maar vaak gebeurt dit niet. Zonde, want ook op je autoverzekering kan je al snel flink besparen. Waarom wordt er in december niet als een soort van traditie een verzekeringsdag gekozen waarbij iedereen gestimuleerd wordt om hun verzekeringspapieren goed door te nemen?

Het is op zich best raar dat er bij zorgverzekeringen wel naar het laatste voordeel of de beste voorwaarden gezocht wordt terwijl dit bij je autoverzekering door de meeste mensen maar eenmalig gedaan wordt. Raar, want je auto wordt wel elk jaar ouder en minder waard, dus waarom zou je bijvoorbeeld nog een allrisk autoverzekering behouden voor je ouder wordende auto? Tijd voor een nieuwe autoverzekering afsluiten, zou ik zeggen.

Dezelfde autoverzekeraar voor meer dan tien jaar

Veel mensen vinden de premie van hun autoverzekering te hoog of zijn ontevreden over de service of de dekking. Toch blijven veel mensen trouw aan hun huidige verzekeraar. Gemiddeld blijven Nederlanders tot wel veertien jaar bij dezelfde autoverzekeraar blijkt uit onderzoek van TeamVier. Ook blijkt dat oudere automobilisten loyaler zijn dan jongeren, wat vergelijkbaar is in andere branches.

44 procent van de verzekerden is nog nooit overgestapt naar een andere autoverzekeraar. Mannen stappen wel vaker over dan vrouwen (64% vs. 49%) en de argumenten om over te stappen zijn min of meer vergelijkbaar met die bij de zorgverzekering: een beter aanbod, het kopen van een andere auto of een stijging van de premie.

Autoverzekering vergelijken

Slechts 34 procent geeft aan te weten wat zij kwijt zijn aan de maandelijkse premie voor hun autoverzekering. Twintig procent heeft zelfs geen flauw idee. Bedenk je nu bij jezelf ook dat je geen idee hebt hoeveel je kwijt bent aan premie voor je autoverzekering? Check het en bekijk daarna een overzicht van alle autoverzekeraars op Autoverzekering.nl. Hier zie je in één oogopslag hoeveel je kwijt bent voor de goedkoopste autoverzekering voor jouw persoonlijke situatie.