Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

vrijdag 15 maart 2019

Autoweek: DeTomaso Pantera reïncarneert als Ares Panther

DeTomaso Pantera reïncarneert als Ares Panther
Ares Design liet in 2017 al de eerste tekeningen zien van wat het Project Panther noemde. Onder die noemer werkte het bedrijf van ex-Lotus-CEO Dany Bahar aan een moderne interpretatie van de DeTomaso Pantera. Die retrorakker is nu eindelijk af.
Lees verder

Mitsubishi en Nissan presenteren nieuwe kei-cars
Nissan en Mitsubishi hebben in Japan een joint-venture die zich puur en alleen bezighoudt met de ontwikkeling en productie van voor de Japanse markt fiscaal vriendelijke stadskleintjes, zogeheten kei-cars. Het samenwerkingsverband komt nu met volledig nieuwe kei-cars.
Lees verder

Elektrische Audi Q2 betrapt
De kleinste cross-over van Audi rijdt al weer bijna drie jaar over onze wegen. Tot dusverre was dat van pomp naar pomp, maar in de nabije toekomst gaat de Q2 ook van laadpaal naar laadpaal. Onze spionagefotograaf betrapte in het hoge noorden deze Q2 met stekker.
Lees verder

Audi: winstmarge van 7,9 procent in 2018
Bram Schot kreeg gisteren het woord bij Audi's vergadering omtrent de bedrijfsresultaten van 2018. De Nederlander kreeg de eer om te melden dat Audi 4,7 miljard euro winst wist te maken, ondanks een stabiele omzet.
Lees verder

Vernieuwde Toyota Prius geprijsd
Toyota heeft de Prius in een (ver)nieuw(d) jasje gehesen. De Nederlandse prijs is nu bekend. Over een maand staat de auto bij de plaatselijke dealers.
Lees verder

Cupra Formentor komt in 2020
Op dit moment pronkt Seat op de beursvloer van Genève met de Formentor, de eerste echt eigen Cupra, dus niet gebaseerd op een bestaand model van Seat. Dat is nog een concept car, maar vandaag blijkt dat we volgend jaar de productieversie mogen verwachten.
Lees verder

BMW: uitdagend jaar
BMW heeft afgelopen jaar minder winst geboekt. De Duitse onderneming had onder meer last van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China en de invoering van strengere uitstootregels in Europa. Ook de brexit baart BMW zorgen.
Lees verder