Doorgaan naar hoofdcontent

Autozine: Volvo S60, V60 en XC60 als Polestar

Volvo S60, V60 en XC60 als Polestar
Volvo presenteert de S60, V60 en XC60 Polestar Engineered. Deze drie modellen bieden sportiviteit van niveau dankzij de krachtige Polestar Engineered T8 Twin Engine hybride aandrijflijn met 298 kW (405 pk) en diverse high performance componenten. Volvo biedt daarmee een combinatie van vermogen en sportieve rijprestaties dankzij plug-in hybride technologie.
Lees verder

Kia toont schets van Ceed crossover
Kia werkt aan een crossover op basis van de Ceed en presenteert de eerste schets van dit nieuwe model. Sinds de start van de ontwikkeling van de Ceed, inmiddels vijftien jaar geleden, staat Kia open voor alle mogelijke modelvarianten. Bij het ontwerpen van de nieuwste generatie Ceed kregen de Europese designers alle vrijheid om uiteenlopende modellen te creeren en bestuderen.
Lees verder

Mazda CX-5 nu ook als Sport Selected
De nieuwste uitvoering van de Mazda CX-5, het modeljaar 2019, is vanaf juni ook leverbaar als Sport Selected. Deze bijzondere versie is voorzien van de 2.0 Skyactiv-G 165 benzinemotor en vormt een speciaal aanbod binnen het CX-5 gamma voor een rijklaarprijs van 37.990 euro.
Lees verder

Jaguar F-Pace als 300 Sport en Chequered
Jaguar presenteert de F-PACE in twee speciale uitvoeringen: de dynamische 300 SPORT en de extra rijk uitgeruste Chequered Flag. De Jaguar F-PACE 300 SPORT is gericht op sportiviteit en wordt leverbaar met keuze uit twee 220 kW (300 pk) sterke motoren in combinatie met vierwielaandrijving: de 2.0 liter Ingenium-benzinemotor en de 3.0 liter V6 dieselmotor. De 2.0 liter Ingenium-benzinemotor levert 400 Nm koppel en daarmee accelereert de F-PACE SPORT in 6,1 seconden van 0 naar 100 km/uur. De topsnelheid bedraagt 233 km/uur.
Lees verder

Lexus maakt docu over Japans vakmanschap
Lexus presenteert een 60.000 uur durende documentaire over Takumi-vakmanschap. De vraag of menselijke ambacht verdwijnt als kunstmatige intelligentie de mens op alle fronten overtreft, staat hierin centraal. De westerse wereld gaat ervan uit dat er 10.000 uren studie nodig zijn om een expert te worden op een bepaald vakgebied. In Japan is dit 60.000 uur, het equivalent van 8 uur per dag, 250 dagen per jaar werken over een periode van 30 jaar.
Lees verder

Autotest: Tesla Model 3
Vanaf het eerste begin had Tesla een plan. De eerste stap was om met een sportwagen naamsbekendheid op te bouwen. De tweede stap was om met een grote, luxe auto financiƫle middelen te vergaren. Het uiteindelijke doel was stap drie: de wereld verbeteren door een aantrekkelijke en betaalbare elektrische auto aan te bieden voor het grote publiek: de Model 3.
Lees verder

Mercedes introduceert nieuwe GLC Coupe
Enkele weken na de presentatie van de GLC SUV onthult Mercedes-Benz nu de GLC Coupe. De nieuwe generatie van dit succesvolle model combineert het sportieve karakter van een Coupe met de functionaliteit van een SUV. De GLC Coupe onderscheidt zich met zijn markante uitstraling, innovatieve rijassistentiesystemen, nieuwe motoren en het nieuwste multimediasysteem MBUX (Mercedes-Benz User Experience), dat op talrijke manieren kan worden bediend. De rijassistentiesystemen zijn flink uitgebreid en aangevuld met de uitstapwaarschuwingsfunctie, noodrijbaanfunctie en file-noodstopfunctie.
Lees verder