Doorgaan naar hoofdcontent

Verstappen negende na derde vrije training in Australië

Verstappen negende na derde vrije training in Australië
Max Verstappen heeft de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Australië op de negende plek afgesloten. De Nederlander reed negentien ronden op het 5,303 kilometer lange Albert Park Street Circuit en noteerde richting het einde van de sessie zijn snelste tijd: een 1:23.481, gereden op de softs. Lewis Hamilton was met een 1:22.292 het snelst, Sebastian Vettel (+0.264) en Charles Leclerc (+0.457) completeerden de top drie.
Lees verder

Tweede startrij voor Max met P4 in kwalificatie Melbourne: 'Mogen niet klagen'
Max Verstappen mag de Grand Prix van Australië morgen vanaf de tweede startrij aanvangen. De Nederlander perste er in zijn laatste run van Q3 een 1:21.320 uit, waarmee hij de Ferrari van Charles Leclerc achter zich liet. Lewis Hamilton veroverde de pole positie, door zijn teamgenoot Valtteri Bottas nipt voor te blijven. Sebastian Vettel werd derde, al bedroeg het gat ten opzichte van de snelste tijd maar liefst zeven tienden.
Lees verder

Horner na kwalificatie in Australië: 'Max was erg sterk'
Christian Horner, teambaas van Aston Martin Red Bull Racing, liet na afloop van de kwalificatie in Melbourne weten: "Max was erg sterk. Hij heeft zich door een indrukwekkende ronde in Q3 als vierde gekwalificeerd en beide Ferrari's gesplit. Daarnaast begint onze samenwerking met Honda goed, aangezien dit Honda's beste kwalificatieresultaat is in het huidige V6-tijdperk."
Lees verder