Doorgaan naar hoofdcontent

Autoweek: Citroën Ami 6 Break (1965) - Klokje Rond Klassiek

Citroën Ami 6 Break (1965) - Klokje Rond Klassiek
Patrick Tol is 24 jaar, studeert Duits en is dagelijks onderweg met een 54-jarige Franse auto. Hij wordt er simpelweg zielsgelukkig van. Of, om met een klasgenoot van Patrick te spreken: 'Ik heb nog nooit iemand gezien die zo goed bij zijn auto past'.
Lees verder

Reportage: de geboorte van de Nissan Z
Op de New York International Motor Show presenteerde Nissan deze week een jubileum-editie van de 370Z. Het is ongetwijfeld een voorbode van het blik vol publicitaire festiviteiten dat het merk dit jaar opentrekt, want de 'Z' viert in 2019 z' 50e verjaardag.
Lees verder

120 jaar autoverlichting - Reportage
Op een stikdonker testcircuit laat Opel ons kennismaken met zijn nieuwste verlichtingssystemen. Maar eerst mogen we ervaren hoe de autoverlichting in de afgelopen 120 jaar is geëvolueerd. Want het begon ooit allemaal met ... kaarslicht.
Lees verder

Volvo V40 2.0 - 1998 - 430.000 km - Klokje rond
Al vanaf de allereerste dag is deze Volvo V40 in het bezit van de familie Huisman. Vader Roelf telde er destijds de lieve som van 73.000 oudhollandse florijnen voor neer. Vandaag de dag maakt zoon Stefan zijn kilometers met dit Nederlandse product. Hij is er duidelijk meer aan verknocht dan zijn vader.
Lees verder

Jaguar F-Pace SVR - Rij-impressie
Terwijl Jaguar zijn eigen verkooprecord breekt met de elektrische I-Pace, brengt het ook een anabolenversie uit van de F-Pace met een supercharged V8. Het is wellicht wat schizofreen, maar gelukkig kan het nog!
Lees verder

'Tesla heeft volgend jaar zelfrijdende taxi's'
Tesla begint al volgend jaar met de uitrol van een taxidienst met zelfrijdende auto's in enkele staten in de Verenigde Staten. Dat beloofde Tesla-topman Elon Musk tijdens een beleggersdag. De introductie zou veel eerder zijn dan bij concurrenten. De uitspraken moeten we wellicht wel met een korreltje zout nemen:  Musk staat bekend om zijn ambitieuze deadlines, die lang niet altijd worden gehaald.
Lees verder

Mazda toont nieuwe Bongo Brawny
Een nieuw hoofdstuk in de samenwerking tussen Toyota en Mazda. Laatstgenoemde presenteert vandaag een volledig nieuwe Bongo Brawny, een bus die we in de basis kennen van Toyota.
Lees verder