dinsdag 16 april 2019

Autozine: Volvo start productie XC40 in China

Volvo start productie XC40 in China
Tot op heden werd de XC40 alleen in Gent geproduceerd en zijn wereldwijd al meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Vanaf nu wordt de XC40 voor de Chinese markt in Luqiao, dat ten zuiden van Shanghai ligt, geproduceerd. De fabriek is eigendom van Geely en wordt benut door Volvo. Met de Chinese productiestart van de XC40 kan er optimaal aan de groeiende vraag vanuit dat land voldaan worden.
Lees verder

Autotest: Kia e-Soul
Kia biedt SUV's in vele soorten en maten aan. De Soul is de kleinste van die Sports Utility Vehicles en is bedoeld voor gebruik in en om de stad. Om duidelijk te maken dat de Soul geen onoverwinnelijke terreinwagen is, koos Kia voor een speelse vormgeving. En om de Soul nog beter af te stemmen op gebruik in de stad is de derde generatie alleen verkrijgbaar als elektrische auto. Een gelukkige keuze?
Lees verder

Volkswagen onthult ID. ROOMZZ
Volkswagen breidt zijn elektrische ID.-productlijn uit met de ID. ROOMZZ. De nieuwe emissievrije SUV van Volkswagen beleeft zijn wereldpremiere op Auto Shanghai en komt in 2021 op de markt.
Lees verder

Hyundai werkt samen met H2 Energy
Hyundai gelooft in de toekomst van waterstof. De Hyundai NEXO, een in serie geproduceerde waterstof-elektrisch aangedreven personenauto, is daarvan het beste bewijs. Maar Hyundai wil verder. De verwachting is dat de vraag naar brandstofcelsystemen de komende jaren in allerlei sectoren flink zal toenemen. Om de krachten te bundelen, is Hyundai een joint venture, genaamd Hyundai Hydrogen Mobility, aangegaan met het Zwitserse waterstofbedrijf H2 Energy.
Lees verder

Audi onthult AI:ME
Op de autotentoonstelling van Shanghai 2019 presenteert Audi de AI:ME, een mobiliteitsconcept voor de metropolen van de toekomst. Het studiemodel is compact, heeft een ruim interieur en kan autonoom rijden (level 4). Zo kunnen inzittenden reistijd naar eigen inzicht benutten. Daarvoor zijn vele geavanceerde communicatie-, entertainment- en relax-functies aan boord.
Lees verder

Fastned opent snellader in Engeland
Fastned, het laadbedrijf dat een Europees netwerk van snellaadstations bouwt, opent vandaag een eerste snellaadstation in het Verenigd Koninkrijk. Dit is het eerste snellaadstation in het Verenigd Koninkrijk met een laadcapaciteit tot 350 kW. Het station staat in Sunderland, vlakbij de fabriek waar de Nissan Leaf geproduceerd wordt voor de Europese markt. Fastned levert uitsluitend 100% hernieuwbare elektriciteit en is toegankelijk voor alle volledig elektrische voertuigen (FEVs).
Lees verder

Mercedes-Benz toont Concept GLB
Met de Concept GLB laat Mercedes-Benz tijdens de beurs Auto Shanghai (18 t/m 25 april 2019) zien welke SUV-concepten naast de GLA nog meer kunnen worden gerealiseerd op het platform voor compacte modellen. Waar de GLA progressief rijplezier belooft met zijn coupe-achtige lijnen, legt de Concept GLB de nadruk op ruimte en robuustheid. Het conceptvoertuig (lengte/breedte/hoogte: 4.634/1.890/1.900 inclusief vast gemonteerde dakbox mm) biedt mede door de lange wielbasis (2.829 mm) ruimte aan zeven personen. Een aantal stoere details maken duidelijk dat de Concept GLB zich ook buiten de gebaande paden thuis voelt.
Lees verder