maandag 15 april 2019

Max sluit vrijdag in China af op P3

Max sluit vrijdag in China af op P3
Max Verstappen heeft de eerste dag in Shanghai als derde afgesloten. In aanloop naar de derde Grand Prix van het seizoen liet Valtteri Bottas in zijn Mercedes de snelste tijd noteren. Sebastian Vettel sloot de sessie in zijn Ferrari af als tweede. Max' teamgenoot Pierre Gasly werd in de tweede Red Bull tiende.
Lees verder

Max: 'Vanaf de eerste ronde zat de balans goed'
Na afloop van de eerste twee vrije trainingen van de Chinese Grand Prix in Shanghai sprak Max Verstappen kort met Olav Mol voor het programma Formule 1 Café, dat elke vrijdagavond om 22.30 uur op Ziggo te zien is. Op de vraag of Max graag naar China gaat, zegt de Nederlander: "Het is een heel andere cultuur en ik vind het ook een heel mooi circuit, dus in dat opzicht ben ik graag hier."
Lees verder

Verstappen zevende na afsluitende vrije training in Shanghai
Max Verstappen heeft de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van China afgesloten op een zevende plek. De Nederlander reed slechts vijf ronden, en kwam daarbij tot een 1:34.447 als snelste tijd. Max leek in de slotfase van de sessie nog naar buiten te gaan voor een tweede run, maar een code rood, veroorzaakt door een crash van Toro Rosso-coureur Alexander Albon, gooide roet in het eten. Valtteri Bottas was met een 1:32.830 het snelst. Sebastian Vettel en Charles Leclerc...
Lees verder

Max naar P5 tijdens kwalificatie China: 'Hadden voor derde plek kunnen vechten'
Max Verstappen heeft zich als vijfde voor de Grand Prix van China weten te kwalificeren. Met een 1:32.089 kwam de Nederlander iets meer dan een halve seconde tekort ten opzichte van de snelste tijd, die op naam van Valtteri Bottas kwam te staan. Verstappen wist zich na zijn eerste run in Q3 zelfs tussen beide Ferrari's te nestelen, maar zowel Max als zijn teamgenoot Pierre Gasly kwamen door de drukte in de slotfase niet meer aan een tweede snelle ronde toe. Lewis Hamilton, Sebastian...
Lees verder

Horner na kwalificatie in China: 'Frustrerend, maar ook positief'
Christian Horner, teambaas van Aston Martin Red Bull Racing, liet na de kwalificatie voor de Grand Prix van China weten: "De kwalificatie was van de ene kant frustrerend, maar van de andere kant ook weer positief. Het is bemoedigend dat we beide auto's op de derde startrij hebben staan. Vooral voor Pierre, die zijn beste kwalificatieresultaat tot nu toe evenaart. Het was echter frustrerend dat we niet voor de derde plek hebben kunnen strijden."
Lees verder

Max Verstappen vierde in Grand Prix van China: 'Resultaat gemaximaliseerd'
Max Verstappen is als vierde gefinisht in de Grand Prix van China. Op het Shanghai International Circuit wist Verstappen vanaf de vijfde plek op de grid, door een betere strategie, Charles Leclerc te verschalken. Zo kon Max wederom twaalf punten aan zijn totaal toevoegen. Lewis Hamilton won de duizendste race om het Formule 1-wereldkampioenschap. Valtteri Bottas maakte het feest voor Mercedes compleet door als tweede te eindigen, terwijl Sebastian Vettel het podium completeerde.
Lees verder

Horner over Grand Prix van China: 'Goed teamwork'
Het team van Aston Martin Red Bull Racing kwam tijdens de Grand Prix van China snelheid tekort voor het podium, maar sprokkelde wel een hoop punten bijeen. Max Verstappen finishte als vierde, terwijl Pierre Gasly de zesde plaats voor zich opeiste en tevens het punt voor de snelste ronde pakte.
Lees verder

Horner after Chinese Grand Prix: 'Good teamwork'
Aston Martin Red Bull Racing didn't have the pace to fight for the podium in the Chinese Grand Prix, but they still scored a solid amount of points, with a fourth place finish for Max Verstappen and a sixth place finish for Pierre Gasly. The Frenchman also scored a point for setting the fastest lap of the race.
Lees verder