Doorgaan naar hoofdcontent

Nederlands beleid op circulaire economie en duurzaam inkopen gooit hoge ogen in Europees verband

Nederlands beleid op circulaire economie en duurzaam inkopen gooit hoge ogen in Europees verband
Nederland heeft een koppositie op het gebied van circulaire economie en duurzaam inkopen van de overheid zelf. En ook op andere milieuthema's is sprake van vooruitgang, maar ook ruimte voor verbetering.
Lees verder

Nederlands-Duitse versterking spoorgoederensector
Nederland en Duitsland trekken samen op in het nog aantrekkelijker en efficiƫnter maken van spoorgoederenvervoer. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) en haar Duitse collega-staatssecretaris Enak Ferlemann maakten hierover vandaag afspraken in Berlijn.
Lees verder

Kabinet akkoord met harmonisatie milieuzones
Automobilisten die rijden op diesel kunnen vanaf 2020 op twee manieren te maken krijgen met een milieuzone. Gemeenten die een milieuzone invoeren, kunnen dieselauto's die op 1 januari 2020 ouder zijn dan 15 jaar, of ouder dan 20 jaar, in hun zone weigeren. Milieuzones blijven wel toegankelijk voor benzineauto's. Verder komt er een systeem van eenduidige bebording dat begrijpelijk is voor de automobilist. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. Het voorstel wordt nu ter voorhang aan zowel de Eerste als de Tweede Kamer gezonden.
Lees verder

Op spoormissie in China
Van 7 tot en met 12 april was Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, op handelsmissie met een delegatie uit de spoorgoederensector. In Chongqing, Wuhan en Chengdu – cruciale spoor-hubs – zijn verschillende afspraken gemaakt om de groei van het vervoer per spoor verder aan te jagen.
Lees verder