Doorgaan naar hoofdcontent

Autoweek: Audi presenteert SQ8 TDI

Audi presenteert SQ8 TDI
De Audi S4, S5, S6 én S7 hebben in Europa onlangs hun benzinemotor ingewisseld voor een TDI-dieselmotor. De Q8 maakt nu voor het eerst kennis met een S-versie. Inderdaad: een sportieve versie met dieselmotor.
Lees verder

Barrels op Zandvoort - Team Jan
De Barrels zijn op Zandvoort. Jan Lemkes heeft wel een idee hoe hij van zijn brave burgermans-Scénic een circuitauto kan maken. "Ik gooi de achterste stoelen er gewoon uit. Dat is pure gewichtsbesparing. Bovendien: heb jij wel eens een raceauto met een achterbank gezien? Zo komt het kontje vast lekker los..." Sandor van Es loopt een beetje onwennig om de auto heen. "Over hoe veel pk hebben we het hier?" Op de rollenbank was het met 110,7 km/h de meest krachtige van het stel. Vooraf heb ik ...
Lees verder

De Tweeling: Volkswagen Vento – Skoda Rapid
Wat je hier ziet, lijkt op het eerste gezicht een sedanversie van de Skoda Fabia. Niets is echter minder waar: dit is de Indiase Skoda Rapid, een broertje van de Volkswagen Vento, die weer een Polo sedan is.
Lees verder

Blik to the Future: Volkswagen ID.3
Een dag na het openen van de orderboeken voor Volkswagens eerste model van de nieuwe ID-familie, stond het aantal inschrijvingen al op 10.000 stuks. Maar hoe ziet die ID.3 die enthousiastelingen die nu al besteld hebben er eigenlijk uit? Dat kunnen we dankzij onze illustrator al laten zien. Dit is de Volkswagen ID.3 die in de zomer van 2020 aan de eerste klanten wordt uitgeleverd.
Lees verder

Winstwaarschuwing door diesels bij Daimler
Daimler is met een winstwaarschuwing gekomen. De maker van onder meer Mercedes-Benz kampt met de naweeën van een dieselschandaal. Die zitten de opbrengsten van het lopende kwartaal in de weg. Voor Daimler ook reden om zijn verwachtingen voor het hele boekjaar te verlagen.
Lees verder

Barrels op Zandvoort - Team Michiel
De Barrels zijn op Zandvoort. Tegen beter weten in probeert Michiel zijn 'Bird' nog eens aan te prijzen. Met een V8 en achterwielaandrijving weet hij Sandor wel enthousiast te krijgen. Maar uiteindelijk weten we allemaal dat er hier een auto staat die nog de helft van zijn toch al niet te overdadige vermogen levert en met de kapotte dynamo is het de vraag of de indrukwekkende Amerikaan eigenlijk wel genoeg energie heeft voor een complete ronde.
Lees verder

Mini blikt vooruit op John Cooper Works GP
Onlangs lanceerde Mini de nieuwe John Cooper Works-smaken van zowel de Countryman als de Clubman. Wie daar niet zo warm van werd, moet even geduld hebben. Mini komt namelijk nog met een John Cooper Works GP, een plankharde hatchback waar het merk nu zelf de eerste beelden van laat zien.
Lees verder