Doorgaan naar hoofdcontent

AMT: Dit zijn de finalisten Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2019-2020

Dit zijn de finalisten Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2019-2020
Auto Ruesink Goor (Goor), Carprof Valentijn (Zaltbommel) en Carteam Uithoorn (Uithoorn) zijn de drie trotse finalisten van de BOVAG verkiezing Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2019-2020. Juryvoorzitter Ferry Smith (ANWB): "De jury heeft een lastige opgave gehad om drie finalisten te selecteren met nét dat beetje extra dat hen tot een voorbeeld kan maken, want er zijn heel veel gewoon goede autobedrijven in Nederland."
Lees verder

EV-batterijen gaan langer mee met cloudoplossing
Batterijcellen verouderen – net als die van mensen – sneller door stress. Hoe ouder de batterijen, hoe minder ze presteren en hoe minder ver een elektrische auto ermee kan rijden. Bosch heeft een nieuwe clouddienst ontwikkeld die het batterijmanagement van een auto verbetert. In de toekomst wil Bosch deze dienst aanbieden aan autofabrikanten.
Lees verder

Emissiewetgeving EU vraagt om innovatie in motorolie
In 2021 gaat de nieuwe Europese emissiewetgeving in. Die stelt dat de gemiddelde CO₂-uitstoot van de gehele vloot, zoals die door een autofabrikant in een jaar wordt verkocht, niet meer mag bedragen dan 95 gram per km. Dunnere maar zeer geavanceerde motorolie gaat hier een belangrijke rol in spelen. Niet alleen in de bescherming van de motor, maar ook de bijdrage aan minder brandstofverbruik en dus CO₂-uitstoot. Zo komt Shell met de Helix Ultra 0W.
Lees verder