zondag 14 juli 2019

Autozine: AIWAYS komt naar Europa

AIWAYS komt naar Europa
AIWAYS, een in Shanghai gevestigde aanbieder van mobiliteit, maakt zich op voor waarschijnlijk de langste testrit van een elektrisch prototype ooit gemaakt. De rit maakt deel uit van een uitgebreid test- en ontwikkelingsprogramma voor de U5, een volledig batterij-elektrische SUV van AIWAYS. Dit voertuig zal het eerste in zijn soort zijn dat door een Chinees merk in Europa gelanceerd wordt. De introductie staat gepland voor april 2020.
Lees verder

Diversen: Dashcam
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat klinkt simpeler dan het is, want het heeft twee belangrijke consequenties. Het eerste is dat ongelukken niet vaak voor komen. Daardoor weet de gemiddelde automobilist niet wat te doen bij een ongeval. En dat heeft weer als gevolg dat het achteraf lastig is om aan te tonen wie schuldig is aan een ongeval. Een dashcam zou in dat geval uitkomst moeten bieden.
Lees verder

Audi A5 Sportback nu als Black Edition
De Audi A5 Sportback is tijdelijk leverbaar als S-Line Black Edition. Dit topmodel combineert de sportiviteit van S-Line met tal van zwarte accenten, diverse luxueuze extras en een klantvoordeel van ruim 11.000 euro.
Lees verder

Volkswagen stopt productie Beetle
Na meer dan zeventig jaar en 21,5 miljoen autos is de productie van ooit de Kever en nu de Beetle beeindigd. De laatste auto, een Denim Blue Beetle, rolde deze week van de productielijn in Volkswagens fabriek in het Mexicaanse Puebla. Als eerbetoon aan een bijzondere historie krijgt hij een prominente plek in het lokale museum van Volkswagen.
Lees verder

Toyota test autonoom rijden in Europa
Het in Brussel gevestigde Toyota Motor Europe (TME) begint met het testen van autonome rijsystemen op openbare wegen in Europa. Het testen van de in eigen huis ontwikkelde autonome rijsystemen vindt plaats in het centrum van Brussel. Een speciaal geprepareerde Lexus LS legt daar de komende dertien maanden herhaaldelijk een vaste route af.
Lees verder

Skoda breidt SCALA-gamma verder uit
Skoda breidt het gamma van de nieuwe SCALA uit. De versies met 1.0 TSI Greentech benzinemotor spelen daarbij een hoofdrol. Zo is de SCALA 1.0 TSI Greentech (85 kW / 116 pk) er nu ook met de automatische zeventraps DSG-transmissie. Voor alle SCALA Business Editions, waaronder de 1.0 TSI Greentech (85 kW/116 pk), is er het Business-upgrade pakket, dat tijdelijk wordt aangeboden voor 990 euro. Bovendien is de 85 kW / 116 pk sterke SCALA 1.0 TSI Greentech nu leverbaar in Sport Business-uitvoering.
Lees verder

Autotest: Mercedes-Benz EQC
De toekomst is elektrisch, daarover bestaat geen twijfel. De manier waarop autofabrikanten daar invulling aan geven verschilt echter sterk. Mercedes-Benz heeft er een nieuw submerk voor in het leven geroepen. Onder het label quot;EQ quot; gaat het een complete lijn elektrische auto's ontwikkelen, onafhankelijk van de bestaande modellen. De eerste van de EQ-modellen maakt nu zijn debuut: maak kennis met de Mercedes-Benz EQC.
Lees verder