dinsdag 31 december 2019

Autoweek: Carlos Ghosn duikt op in Libanon

Carlos Ghosn duikt op in Libanon
De ex-topman van zowel Nissan als Renault, Carlos Ghosn, is maandagavond (Nederlandse tijd) opgedoken in Libanon, ondanks dat het hem verboden was om Japan te verlaten. Daar wordt hij berecht voor financiële wangedragingen.
Lees verder

'Minder leerlingen halen theorie-examen'
Het CBR heeft zijn eerste maand met het geheel nieuwe theorie-examen voor het autorijbewijs erop zitten. De toets blijkt een stuk lastiger te halen zijn.
Lees verder

'Geheel elektrische Kia Picanto onderweg'
Er hangen donkere wolken boven het A-segment. Fabrikant na fabrikant zegt de komende tijd weinig te willen investeren in de kleine stadsautootjes. Geruchten over een nieuwe Kia Picanto gaan al even rond, maar krijgen nu een nieuwe zet in de rug.
Lees verder

Achtergrond: verzekeringen en vuurwerkschade aan je auto
De vorige jaarwisseling resulteerde in 15 tot 20 miljoen euro aan schade door vuurwerk en brand aan onder meer particuliere woningen en auto's. Wat dekt de autoverzekering en wat kun je doen om schade aan de auto te beperken of te voorkomen?
Lees verder

Eerste reeks Amerikaanse pre-orders Ford Mach-E vol
De Amerikanen weten wel raad met Fords nieuwste EV, want de First Edition is aan de andere kant van de grote oceaan al volledig uitverkocht. Tijd voor wat opmerkelijke cijfers.
Lees verder

ANWB: extreem slecht zicht rond jaarwisseling
Weggebruikers moeten volgens de ANWB op oudejaarsavond en in de nieuwjaarsnacht rekening houden met zeer slecht zicht en gevaarlijke rij-omstandigheden. Het zicht kan zo slecht zijn dat het de vraag is of de visite na de viering van Oud en Nieuw nog wel kan thuiskomen.
Lees verder

Dit was 2019: auto's die verdwenen
Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Uiteraard hebben we ook dit jaar afscheid moeten nemen van menig auto. Hier vind je een overzicht van elke modelnaam die in 2019 uit het aanbod van de fabrikanten verdween. Ook in dít lijstje zijn trends zichtbaar: meerdere MPV's verlieten de modelgamma's, terwijl nauwelijks SUV's hetzelfde deden. Verder treffen we vooral oudere en minder succesvolle producten in het overzicht. Om welke naam rouwen we het meest?
Lees verder