Doorgaan naar hoofdcontent

Autoweek: Daihatsu brengt Taft terug

Daihatsu brengt Taft terug
De relevante nieuwe modellen vlogen je de dit jaar links en rechts om de oren, maar gelukkig hebben we vandaag weer iets te schrijven over een auto die je in Nederland nooit en te nimmer gaat tegenkomen. Daihatsu komt namelijk met... een nieuwe Taft!
Lees verder

Eindejaarsvideo 2019 Deel 2 - Citroën Ami 6 Break
Na een passagiersrit in de lompe RAM 1500 van collega Jan Lemkes neemt Michiel Willebrands plaats achter het stuur van iets fijnbesnaarders: een Citroën Ami 6 Break uit 1965. Het is de auto van Patrick Tol en dit opvallende duo heb je eerder dit jaar voorbij zien komen in Klokje Rond Klassiek. De succesrubriek uit AutoWeek hebben we in 2019 overgeheveld naar AutoWeek Classics en zodoende zagen we het afgelopen jaar heel wat fraaie klassiekers en youngtimers voorbij komen. Michiel en bijrijder ...
Lees verder

Peugeot 107 1.0-12V – 2008 – 422.487 km - Klokje Rond
De achttienjarige Ruben van den Esker kocht dit jaar de Peugeot 107 die zijn vader jarenlang reed. "Want dan weet ik precies wat er met die auto is gebeurd." Dat de kilometerstand al ver over de 400.000 staat, deert hem niet. Sterker nog: dat vindt hij juist wel interessant. Het levert hem in elk geval een uitnodiging op voor een Klokje Rond-keuring.
Lees verder

Borgward breidt uit met BX3
Het herboren Borgward voegt een vierde model toe aan zijn line-up die tot op heden alleen nog uit SUV's en cross-overs bestaat. De vierde is direct de kleinste van het stel. Dít is de BX3.
Lees verder

Onderhoudstip - Werken met hoogspanning
Hybride of elektrische auto's zijn niet alleen voor de berijder net even anders, ook in de werkplaats gaat het er anders aan toe. Hoogspanning aan boord van een auto vraagt om deskundige handen. Die dan weer in rubber handschoenen moeten worden gestoken.
Lees verder

Hogere brandstofaccijns 2020 in kaart
De brandstofaccijnzen gaan met in gang van 1 januari omhoog. Niet alleen betaal je straks meer voor een liter benzine, ook een liter diesel en lpg worden duurder.
Lees verder

Onderzoek naar mogelijk gerommel met verkoopcijfers BMW
De Amerikaanse beurswaakhond SEC is een onderzoek begonnen naar de manier waarop concern BMW bepaalde verkopen van auto's heeft gerapporteerd.
Lees verder