Doorgaan naar hoofdcontent

Autozine: Ford prijst Transit en Tourneo PHEV

Ford prijst Transit en Tourneo PHEV
Ford maakt de prijzen van de Transit en Tourneo Custom Plug-In Hybrid bekend. De nieuwe plug-ins van Ford beschikken over een hybride-aandrijving die onder meer bestaat uit een 92,9 kW sterke elektromotor met een koppel van 355 Nm, die van stroom wordt voorzien door een 13,6 kWh lithium-ion-accupack. De nieuwe plug-in hybrides van Ford zijn breed inzetbare opties voor bedrijven die de doelstellingen voor schone lucht in stedelijke omgevingen nastreven, met behoud van de actieradius van een verbrandingsmotor.
Lees verder

Hyundai Kona nu ook met 39 kWh accu
Hyundai introduceert naast de bestaande KONA Electric 64 kWh nu ook de KONA Electric 39 kWh. Afgelopen jaar maakte de verkoop van de emissievrije KONA een explosieve groei door. De KONA Electric 39 kWh moet door zijn lagere vanafprijs van 36.795 euro een grotere doelgroep aanspreken en is ook interessant voor de particuliere markt. De nieuwe variant is vanaf 1 januari 2020 te koop, de levering start in het tweede kwartaal van dat jaar.
Lees verder

Peugeot klaar voor HVO100
Peugeot heeft alle modellen met een Euro 5- of Euro 6-dieselmotor officieel geschikt verklaard voor het gebruik van de brandstof HVO100. Dit is een theoretisch CO2-neutraal alternatief voor diesel. De homologatie betekent dat HVO100 zonder technische aanpassingen is te gebruiken in alle nieuwe personen- en bestelautos van Peugeot en ook in oudere modellen.
Lees verder

Audi maakt prijzen A5 voor 2020 bekend
De recent vernieuwde Audi A5-serie is per direct te bestellen. Gelijktijdig met de gerestylede A5 Sportback, Coupe en Cabriolet introduceert Audi ook twee Launch editions voor de A5 modelserie. Audi levert de vernieuwde A5-serie met een keuze uit vijf motoren, en altijd in combinatie met een 7-traps S tronic-automaat met dubbele koppeling. De A5 Coupe en Cabriolet zijn er beide als 40 TFSI (140 kW/190 pk) en als 45 TFSI quattro (180 kW/245 pk). De A5 Sportback is er aanvullend ook op aardgas als 40 g-tron (125 kW/170 pk) en in twee dieselvarianten: 35 TDI (120 kW/163 pk) en 40 TDI (140 kW/190 pk).
Lees verder

Autotest: Skoda Kamiq
Bij Skoda draait het om functionaliteit en gezond verstand. Bij een SUV daarentegen gaat het om luxe en overdaad. Toch is Skoda uiterst succesvol met zijn Sports Utility Vehicles. Daarom introduceert Skoda na de grote Kodiaq en de middelgrote Karoq nu de compacte Kamiq. Wat is het geheim achter het succes van de SUV's van Skoda en zal de Kamiq daar ook van profiteren?
Lees verder

Ford Explorer PHEV nu te bestellen
Ford Nederland heeft de Explorer Plug-In Hybrid geprijsd. De speciaal voor Europa ontwikkelde geelektrificeerde versie van Amerikas bestverkochte SUV heeft een relatief efficiente aandrijflijn en een riante standaarduitrusting. De prijslijst bevat een uitvoering: de ST-Line. De enige keuze die nog gemaakt moet worden is de kleur. Alle comfortopties en assistentiesystemen zijn namelijk standaard.
Lees verder

Autotest: Toyota Corolla TREK
De Toyota Corolla was er al als hatchback, stationcar en sedan. Nu komt daar een nieuwe versie bij. Nee, geen driedeurs coupé of spannende cabriolet. De Corolla is er nu ook als avontuurlijke quot;Trek quot;. Wijkt de Trek inderdaad zoveel af van de andere versies dat er voldoende reden is om te spreken van een nieuw model?
Lees verder