woensdag 8 januari 2020

Autoweek: BMW blikt vooruit in Las Vegas

BMW blikt vooruit in Las Vegas
De Consumer Electronics Show in Las Vegas is voor autofabrikanten hét podium om hun digitale waren en gadgets op te presenteren. BMW laat die gelegenheid niet aan zich voorbijgaan en hint onder meer naar de komst van een X7 met een wel héél lounge-achtig interieur.
Lees verder

Skoda schetst Vision In Concept
Skoda heeft de eerste exterieurschetsen vrijgegeven van de Vision In, een studiemodel waarmee het merk vooruitblikt op een nieuwe cross-over.
Lees verder

Automarkt Frankrijk: de cijfers van 2019
De jaarcijfers druppelen binnen en zo ook die van Frankrijk. Eerder keken we al over de grens bij Duitsland, België, Noorwegen en het VK, dus nu eens tijd om in kaart te brengen wat de Fransen kochten in 2019. Niet geheel verrassend zijn de 'eigen' merken het populairst.
Lees verder

'Nederlandse autoverkoop goed voor historisch lage CO2-uitstoot'
De CO2-uitstoot van alle 's Nederlands nieuw gekochte auto's in 2019 is goed voor een laagterecord. Over alle auto's gezien daalde de uitstoot van 106 naar 100 gram!
Lees verder

RAI: 'Slecht imago diesel onterecht, nodig voor klimaat'
De dieselmotor is in Nederland flink uit de gratie aan het raken. De zelfontbranders hebben een veelal negatief imago, maar dat is volgens de RAI Vereniging niet terecht in het geval van moderne diesels. Volgens de vereniging is er zelfs wat voor te zeggen om juist de diesel te omarmen op weg naar een meer klimaatvriendelijk Nederlands wagenpark.
Lees verder

Prijskaartjes voor Mercedes-Benz GLE 350de én 580
Mercedes-Benz breidt de Nederlandse prijslijst van de GLE uit met de 350de én de 580!
Lees verder

Aurus Kommandant gesnapt
Het Russische NAMI kreeg van het Kremlin opdracht om een presidentiële topsedan te ontwikkelen voor president Vladimir Putin. Een ingekorte versie van die sedan is ook in de reguliere verkoop gegaan, maar het bedrijf heeft meer in zijn beoogde portfolio. Zo wordt de line-up namelijk uitgebreid met een enorme SUV, een auto waar nu de eerste spionagefoto's van zijn opgedoken.
Lees verder