Doorgaan naar hoofdcontent

Autoweek: Citroën Xantia 2.0 Turbo CT Activa - Op de Rollenbank

Citroën Xantia 2.0 Turbo CT Activa - Op de Rollenbank
Natuurlijk gooi je met een Xantia V6 in liefhebberskringen de hoogste ogen. Maar wie er een beetje over nadenkt, komt tot de conclusie dat de viercilinder turbomotor misschien wel de ideale krachtbron is voor deze auto. Bart Veldhuizen heeft er zo een, en het is nog een Activa ook; zo eentje die niet overhelt in de bochten. Maar aan dat bijzondere technische snufje heb je op de rollenbank helemaal niks. Vandaag mag de turbomotor zich gaan bewijzen.
Lees verder

'Volkswagen slaat Paris Motor Show over'
Waren alle ogen afgelopen september nog op de Volkswagen stand tijdens de IAA gericht tijdens de onthulling van de ID.3, blijft het aankomende september akelig stil rondom het het Duitse merk bij de Franse equivalent van de IAA. Volkswagen slaat de Paris Motor Show namelijk nog een keertje over.
Lees verder

Skoda Kamiq nu ook als Scoutline
Skoda heeft een stoer aangeklede Scoutline-uitvoering van de Kamiq gepresenteerd. Wie de auto voorbij heeft zien komen en met de betaalgegevens bij de hand achter de computer zit, moeten we teleurstellen. De avontuurlijke editie komt niet naar Nederland.
Lees verder

Tweede plug-in hybride Audi A6 krijgt prijskaartjes
AutoWeek kan exclusief melden welk bedrag Audi minstens wil ontvangen voor de tweede en milderen plug-in hybride variant van de Audi A6: de 50 TFSI e.
Lees verder

Ford Galaxy en S-Max ook als Hybrid
Ford meldt dat het € 24 miljoen investeert in zijn productiefaciliteit in het Spaanse Valencia. Het merk voegt met het bedrag twee productielijnen toe waar het hybride modellen op gaat bouwen. Twee daarvan zijn bekend: de Kuga Plug-in Hybrid en de Kuga Hybrid. Daar komen nu twee nieuwkomers bij. Ook de S-Max en de Galaxy gaan aan de stekker!
Lees verder

Productieversie Volkswagen SMV Concept gesnapt
Er zijn spionageplaten opgedoken van een nieuwe SUV van Volkswagen die zeer waarschijnlijk níet naar Europa komt. Het gaat om een ruim 5 meter lange kolos die naast de Teramont in het Chinese gamma komt.
Lees verder

Vernieuwde Hyundai i30 nu ook vanbinnen
Dat de Hyundai i30 binnenkort een facelift krijgt, was al even duidelijk. De auto is in de sneeuw opnieuw in een dikke camouflagejas gespot, maar geeft nu ook z'n interieur prijs.
Lees verder