Doorgaan naar hoofdcontent

Autoweek: In de winter door Europa: dit zijn de bandenregels

In de winter door Europa: dit zijn de bandenregels
De route naar de populaire wintersportbestemmingen loopt doorgaans via België of Duitsland. In dat laatste geval betekent het dat je, hoewel het nut ervan steeds meer in het geding komt, verplicht bent om winterbanden te hebben. Hoe zat het ook alweer?
Lees verder

Jeep Wrangler 4xe in beeld
Jeep liet eerder weten dat het tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas het doek zou trekken van een Wrangler met plug-in hybride aandrijflijn. Het is die stekker-Wrangler die nu ook daadwerkelijk te zien is.
Lees verder

Hyundai M.Vision S is autonome stadsconcept
Deze week maakte het Zuid-Koreaanse Ministerie van Land, Infrastructuur en Transport (MOLIT) bekend dat er vanaf volgend jaar autonome auto's van niveau 3 in het land verkocht mogen worden. Goed nieuws voor Hyundai, het merk toont tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas namelijk een autonome concept-car zien.
Lees verder

Knaus: drie keer in het nieuw
De Duitse fabrikant is volhardend, want het blijft de buscamper een CUV noemen: Caravan Utility Vehicle. Het zal een zaak van de lange adem zijn om deze term ingeburgerd te krijgen. Voor het komende jaar voegt Knaus drie nieuwe indelingen van de Boxstar buscamper toe aan het programma: de 540 MQ, 600 DQ en 600 ME.
Lees verder

Ghosn geeft zíjn verklaring
Het hoge woord is eruit: Carlos Ghosn heeft na veertien maanden eindelijk zijn eigen verklaring kunnen afleggen omtrent zijn grote fraude-aanklacht. De bijzondere ontsnapping van vorige week was daarvoor nodig. Hoe het verhaal gaat aflopen, moet de tijd gaan leren.
Lees verder

Klokje Rond Klassiek - Cadillac Sedan Deville (1968)
Dit is het verhaal van Bas Heitkamp uit Almelo, die werd grootgebracht tussen de Amerikanen totdat zijn vader van de ene op de andere dag besloot Toyota te gaan rijden. Of die dag voor Bas ook ooit zal aanbreken, is zeer de vraag; het Amerikaanse zaadje dat zijn vader plantte, is inmiddels uitgegroeid tot een bijna zes meter lange Cadillac. En als het aan Bas ligt, gaat die nooit meer weg.
Lees verder

BMW en Daimler kopen Tesla's voor taxidienst
BMW en Daimler concurreren elkaar normaal de toko uit op de automarkt, maar sloegen in 2019 verrassend genoeg de handen ineen voor hun mobiliteitsservices. De grenzen van concurrentie vervagen verder, nu ook Tesla bij het verhaal betrokken raakt.
Lees verder