vrijdag 3 januari 2020

Autoweek: Porsche 911 Belgian Legends Edition

Porsche 911 Belgian Legends Edition
Wij zijn er zelf een beetje te laat mee, maar bij Porsche dachten ze gelukkig wél aan de verjaardag van Jacky Ickx. De beroemde Belg krijgt van 'zijn' merk een heuse 911 aangeboden, toepasselijk Belgian Legend Edition genaamd.
Lees verder

'Ford Australië lepelt V8 van Mustang in Ranger'
Hoewel de Ford Ranger hier in Nederland ook leverbaar is, zullen we de Ranger Raptor hier niet snel zien. De heftigste versie van de pick-up is hier namelijk niet via de reguliere weg leverbaar. In Australië wél. Leuk voor de Aussies, maar de standaardmotor stelt men daar blijkbaar nog niet tevreden.
Lees verder

Tesla Model 3 goedkoper in China
Het vermoeden was er al, maar wordt nu werkelijkheid: Tesla's in China gebouwde Model 3 is fors goedkoper dan voorheen.
Lees verder

Geely komt met elektrische cross-over
In Chinese media duiken foto's op van een volledig nieuwe cross-over van Chery. Veel specificaties zijn er nog niet, wél weten we dat -ie volledig elektrisch is.
Lees verder

Volkswagen niet bezorgd over softwareproblemen ID.3
Volkswagen zou volgens Duitse berichtgeving een flinke domper hebben opgelopen tijdens de productie van de eerste exemplaren van de volledig elektrische ID.3. Een massaal leverprobleem zou daardoor op de loer liggen, maar de Nederlandse importeur laat weten dat hier nog niks over bekend is gemaakt.
Lees verder

Sono Motors verlengt crowdfundingcampagne
In december maakte start-up Sono Motors bekend dat het een crowdfundingcampagne was gestart. Voor het eind van het jaar zou er € 50 miljoen in kas moeten zijn. Dat doel heeft het nieuwe bedrijf niet behaald.
Lees verder

'Kinderarbeid in het spel bij productie van EV-accu's'
De volledig elektrische auto wordt door velen gezien als de enige juiste weg vooruit, maar vrij van controverse zijn ze zeker niet. Onder andere de winning van grondstoffen voor de accu's zijn voer voor discussie. Niet geheel onterecht, zo lijkt het.
Lees verder