Doorgaan naar hoofdcontent

Autoweek: Volvo breekt voor het eerst door 700.000-verkoopgrens

Volvo breekt voor het eerst door 700.000-verkoopgrens
De mensen bij Volvo hebben niet stilgezeten, want het verkooprecord dat vorig jaar weer gehaald is nu alweer aan diggelen. In Gotenburg noteert men een dikke plus van 9,8 procent.
Lees verder

Turkse TOGG positief onthaald, maar niet zonder zorgen
Vlak voor de jaarwisseling onthulde het Turkse TOGG haar eerste auto's. De EV's moeten op grote schaal geproduceerd worden en een belangrijke impuls geven aan de Turkse economie. Ondanks het feit dat het een paradepaardje van president Erdogan is, wordt er ook vanuit de oppositie positief gereageerd. De productie van de beloofde aantallen levert echter nog wel wat vraagtekens op.
Lees verder

Automarkt Duitsland: 2019 in cijfers!
In Duitsland zijn vorig jaar meer auto's verkocht dan in 2018. In totaal vonden er 3.607.258 nieuwe personenauto's een eigenaar, 5 procent meer dan in 2018. Dat blijkt uit cijfers van het Kraftfahrt-Bundesamt (KBA).
Lees verder

Meer bekend over vermogen Porsche 911 Turbo (S)
In de nieuwe AutoWeek (nummer 2 van 2019) is te lezen hoe onze collega's van AutoBild een rondje meerijden met de ingenieurs van Porsche tijdens de laatste afstellingsritten van de 911-reeks. Tijdens het spektakel weten ze meer informatie over de extreme Turbo-versies los te peuzelen.
Lees verder

Renault Clio TCe 100 - Welkom Duurtest
Met veel plezier stellen we de nieuwe duurtest-Renault Clio aan je voor. In 1990 bestaat de Clio als model 30 jaar, net als AutoWeek. Een mooi moment dus om een duurtest aan te gaan met de vijfde generatie die afgelopen zomer op de markt kwam. Hier zie je wat er allemaal op en aan de duurtest-Clio zit en wat we ermee gaan doen.
Lees verder

Luca de Meo verlaat Seat
Seat-baas Luca de Meo wordt al een tijd genoemd als mogelijk nieuwe CEO van Renault, maar zelf ontkende hij in de markt te zijn voor die baan. Waar of niet, bij Seat ruimt De Meo zijn bureau, zo maakt Martorell dinsdag bekend.
Lees verder

Aston Martin kondigt V12 Speedster aan
Leuk nieuws uit Gaydon. Aston Martin kondigt de komst aan van een auto die het vooralsnog aanduidt als de V12 Speedster. Die benaming behoeft weinig uitleg!
Lees verder