donderdag 2 januari 2020

Autozine: Citroen geschikt voor HVO100

Citroen geschikt voor HVO100
Citroen verklaart alle modellen met een Euro 5- of Euro 6-dieselmotor officieel geschikt voor het gebruik van de brandstof HVO100, een CO2-vriendelijk alternatief voor diesel. HVO100 is zonder technische aanpassingen te gebruiken in alle nieuwe personen- en bestelautos van Citroen en ook in een groot aantal oudere modellen.
Lees verder

Mercedes meest innovatief volgens CAM
Volgens een studie van het Center of Automotive Management (CAM) is Mercedes-Benz in de periode van 2016 tot 2019 het toonaangevende premiummerk op het gebied van innovaties. CAM analyseerde de voertuigtechnische innovaties van 31 premiummerken en Mercedes-Benz bleek het meest innovatief, met bijna 180 nieuwe, in serieproductie genomen voorzieningen. Deze innovaties omvatten onder andere assistentiesystemen als het antidiefstalsysteem (EDW), het multimediasysteem MBUX en het ENERGIZING-comfortprogramma.
Lees verder

Volkswagen lader komt naar de auto toe
Als het aan Volkswagen ligt, is het zoeken naar een laadpunt voor je elektrische auto in een parkeergarage binnenkort voorbij. De autonome laadrobots van Volkswagen kunnen geheel zelfstandig naar geparkeerde elektrische autos rijden om ze ter plekke op te laden.
Lees verder

Autotest: Renault Captur
Renault was een van de eerste autofabrikanten die inzag dat de vraag naar traditionele gezinsauto's afnam terwijl de vraag naar SUV's toenam. Dus toen Renault in 2013 een nieuwe gezinsauto ontwikkelde, werd deze verpakt in het stoere jasje van een SUV. De Captur werd een groot succes en snel volgden andere fabrikanten het voorbeeld van Renault. Nu is het tijd voor de tweede generatie van de Captur. Weet Renault wederom te vernieuwen?
Lees verder

Volkswagen produceert 50% meer EVs
Volkswagen zet nog meer vaart achter de productie van elektrische autos en wil dat voor het einde van 2023 al een miljoen exemplaren de fabrieken hebben verlaten. Eerder verwachtte Volkswagen deze mijlpaal te realiseren in 2025. Voor dat jaar richt het merk zich nu op 1,5 miljoen e-autos, 50 procent meer dan oorspronkelijk gepland. Het eerste model van de geheel nieuwe generatie elektrische autos is de ID.3, die medio 2020 op de markt komt.
Lees verder

Autotest: Jeep Wrangler
Er zijn SUV's en er zijn terreinauto's. Op het oog is er weinig verschil tussen beide. Ze zijn beide groot, hoog en stoer. Maar onderhuids is er een wereld van verschil! Bij terreinwagens draait alles om prestaties in het terrein. Bij Sports Utility Vehicles hebben die capaciteiten plaats gemaakt voor luxe en comfort op de openbare weg. Maak kennis met één van de laatste pure terreinwagens: de Jeep Wrangler.
Lees verder

Standaard 5 jaar garantie op elke Lexus
Lexus introduceert in Nederland vijf jaar garantie met een maximum kilometrage van 200.000 kilometer op elke nieuw via de officiele kanalen verkochte Lexus. De vijf jaar garantie bestaat uit drie jaar fabrieksgarantie en twee jaar aanvullende garantie via Louwman amp; Parqui.
Lees verder