Doorgaan naar hoofdcontent

Autozine: Mercedes-Benz toont VISION AVTR

Mercedes-Benz toont VISION AVTR
Mercedes-Benz tootn de VISION AVTR. De naam van de concept car staat niet alleen voor de nauwe samenwerking bij de ontwikkeling van de showcar met het AVATAR-team, maar ook voor ADVANCED VEHICLE TRANSFORMATION. Deze concept car belichaamt de visie van Mercedes-Benz designers, engineers en trendwatchers op mobiliteit in de verre toekomst.
Lees verder

Fiat 500 en Panda worden mild-hybrids
De Fiat 500 en Fiat Panda markeren Fiats eerste voorzichtige stap op weg naar de elektrificatie van het modelaanbod. Ze maken als eerste Fiats gebruik van FCAs nieuw ontwikkelde Mild Hybrid-technologie; een combinatie van elektrische aandrijving en een benzinemotor. Beide hybridemodellen zijn uitgerust met driecilindermotoren van de nieuwe FireFly-familie, gecombineerd met het 12-volt elektrische BSG-systeem (Belt-integrated Starter Generator), samen goed voor een vermogen van 70 pk. Het grote voordeel voor de gebruiker is een verlaging van het brandstofverbruik en de CO2-emissie tot 30%.
Lees verder

Renault introduceert Clio en Captur PHEV
Op het Autosalon van Brussel beleven de Renault Clio E-TECH 140 en de Captur E-TECH Plug-in 1601 hun wereldpremiere. Het betreft een full hybrid versie van de Clio en een plug-in hybrideversie van de Captur. De line-up wordt binnenkort uitgebreid met de Renault Megane E-TECH Plug-in. De E-TECH aandrijflijnen zijn vanaf aan blanco vel papier nieuw ontwikkeld. Het gaat hier dus niet om reeds bestaande verbrandingsmotoren die geschikt zijn gemaakt voor elektrificatie.
Lees verder

Vernieuwde Opel Insignia in Brussel
De nieuwe Opel Insignia GSi beleeft zijn wereldpremiere op het Autosalon van Brussel (9-19 januari 2020). De topversie in de Insignia-reeks schittert naast de vernieuwde Insignia Grand Sport en Insignia Sports Tourer die eveneens hun debuut beleven. De nieuwe GSi valt op met zijn scherpe lijnen en krachtige front met verticale, slagtand-achtige luchtopeningen. Met zijn nieuwe 2,0-liter turbobenzinemotor met 169 kW (230 pk), nieuwe 9-traps automaat, Twinster vierwielaandrijving met torque vectoring en FlexRide onderstel betreft het het vlaggenschip in het Opel-aanbod.
Lees verder

Volvo XC40 nu ook als T2
Volvo introduceert een nieuwe instapversie van de XC40: de T2 benzine met 95 kW (129 pk). De prijzen beginnen bij 37.995 euro voor de XC40 T2 Momentum Core, een nieuwe en extra complete uitvoering met tijdelijk standaard een achttraps automaat. Wie voor Volvo Private Lease kiest, betaalt 479 euro per maand inclusief een automaat, allriskverzekering, wegenbelasting en onderhoud. De XC40 T2 is per direct te bestellen.
Lees verder

Toyota onthult nieuwe GR Yaris
Toyota onthult de nieuwe GR Yaris. Het sportieve model is ontwikkeld aan de hand van de rallyervaring die Toyota opdoet in het World Rally Championship (WRC). Elk aspect van de Toyota GR Yaris is gericht op presteren: het volledig nieuwe platform, de nieuwe motor en wielophanging, de lichtgewicht constructie, het aerodynamische ontwerp en het nieuwe permanente 4x4-systeem GR-FOUR. Met veel vermogen en een laag gewicht is de GR Yaris de ultieme hot hatch, klaar voor deelname aan racecompetities.
Lees verder

Autoshow: Autosalon Brussel 2020
Het gaat niet goed met autoshows. De ooit fameuze internationale autoshows van Parijs en Frankfurt zijn gereduceerd tot nationale feestjes. De gezaghebbende Autosalon van Geneve wordt ieder jaar kleiner. De exotische autoshow van Tokyo was afgelopen jaar een aanfluiting. Maar de Autosalon van Brussel is onverminderd succesvol. Wat maakt de autoshow van onze zuiderburen zo succesvol?
Lees verder