Doorgaan naar hoofdcontent

Autozine: Toyota kondigt SUV voor Europa aan

Toyota kondigt SUV voor Europa aan
Toyota heeft bekendgemaakt dat het een volledig nieuwe compacte SUV in het B-segment aan zijn Europese modellengamma toevoegt. Toyota deed de aankondiging tijdens een event in Amsterdam. De compacte SUV komt te staan op het voertuigplatform van de nieuwe Toyota Yaris die vanaf medio dit jaar bij de Toyota dealer staat.
Lees verder

Kia ontvouwt toekomstplannen 2020
Kia heeft de details van Plan S aangekondigd, de strategie voor de middellange tot lange termijn die is gericht op het geleidelijk vestigen van een leidende positie op het gebied van mobiliteitsdiensten, elektrificatie, connectiviteit en autonomie. De Plan S-strategie schetst Kias preventieve en ondernemende transitie van een businessmodel met focus op voertuigen met verbrandingsmotor naar een systeem gericht op elektrische voertuigen en mobiliteitsoplossingen op maat.
Lees verder

Autotest: MG ZS EV
SUV's zijn gewild vanwege de ruimte en de stoere uitstraling. De hoge bouw vereist echter een geavanceerd onderstel en dat maakt deze Sports Utility Vehicles kostbaar. Minstens zo gewild zijn elektrische auto's om hun hoge mate van comfort en lage gebruikskosten. Hier is het de batterij die de prijs opdrijft. MG introduceert nu een SUV die niet alleen voordelig is, maar ook nog eens elektrisch is aangedreven. Is dit dubbel voordeel?
Lees verder

2 extra cilinders voor Porsche 718 GTS
Porsche voegt twee extra sportieve uitvoeringen toe aan de middenmotorserie: de 718 Cayman GTS 4.0 en 718 Boxster GTS 4.0. Beide tweezitters worden aangedreven door dezelfde atmosferische 4,0-liter zescilinder boxermotor die Porsche ook gebruikt in de topversies, de 718 Cayman GT4 en de 718 Spyder. In de GTS-modellen levert het blok 294 kW / 400 pk, 35 pk meer dan de 2,5-liter viercilinder boxermotor in de uitgaande 718 GTS.
Lees verder

Kia, Hyundai en Arrival werken samen
Kia Motors Corporation en Hyundai Motor Company kondigen vandaag een strategische investering aan van 100 miljoen euro in een nieuwe partnership met Arrival, een Engelse start-up die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van elektrische autos. Met deze samenwerking plannen Kia en Hyundai een nieuwe generatie kleine en middelgrote elektrische bedrijfswagens en andere logistieke producten op de markt te brengen voor onder meer deelautobedrijven en shuttlediensten. Het schaalbare platform van Arrival vormt de basis voor verschillende soorten Purpose Built Vehicles die Kia en Hyundai samen willen ontwikkelen.
Lees verder

Ford investeert 42 mln euro in Valencia
De Ford fabriek in Valencia krijgt een extra kapitaalinjectie van 42 miljoen euro voor de productie van hybridemodellen en de realisatie van moderne assemblagelijnen voor batterijpakketten.
Lees verder

Skoda bestaat 125 jaar
Skoda Auto viert dit jaar feest! In 2020 is het 125 jaar geleden dat de onderneming werd opgericht, en 115 jaar sinds het bedrijf met de productie van autos begon. Daarnaast vieren ook diverse historisch belangrijke Skoda-modellen dit jaar opvallende jubilea.
Lees verder