donderdag 13 februari 2020

Autoweek: Ford blikt vooruit op elektrische nabije toekomst

Ford blikt vooruit op elektrische nabije toekomst
Met de lancering van de Mach-E heeft Ford het startschot gelost van zijn elektrificatie. Nu blikt het merk kort vooruit op zijn verdere elektrische plannen voor de nabije toekomst.
Lees verder

Fisker komt met elektrische pick-up
Tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas liet Fisker in januari dit jaar de Ocean voor het eerst zien, een volledig elektrische SUV die gezelschap krijgt van een pick-up. Van dat tweede model hebben we nu een eerste afbeelding te pakken.
Lees verder

Mercedes-Benz bevestigt komst EQA en S-klasse voor dit jaar
Daimler heeft zijn financiële resultaten over 2019 uit de doeken gedaan. Daarbij doet het merk een vooruitblik op wat dit jaar gaat brengen, ook wat nieuwe modellen betreft.
Lees verder

Oude auto's drukken nieuwe verkoop flink in Spanje
Hier in Nederland zat de verkoop van nieuwe auto's ook vorig jaar weer in een stijgende lijn, maar in Spanje gaat het er compleet anders aan toe. Daar zakte het opnieuw flink in. Ondertussen kiezen de Spanjaarden juist veel vaker voor oude auto's.
Lees verder

Dit kosten de plug-inhybride Kia Ceed's
Kia heeft het leveringsgamma van de Ceed voor het eerst uitgebreid met een gestekkerde versie. De levering start in april, de prijzen zijn nu bekend gemaakt.
Lees verder

NASA vraagt auto-industrie om hulp voor maanrover
NASA wil in 2024 terug naar de maan en dat betekent dat de NASA, verantwoordelijk voor het ruimtevaartprogramma van de Verenigde Staten, de aandacht weer kan vestigen op de ontwikkeling van een nieuwe maanauto. Het agentschap is op ideeënjacht en vraagt potentiële industriële partners om hulp.
Lees verder

KPMG waarschuwt voor elektrische zwarte zaterdag
Met de voorjaarsvakantie voor de deur, reist wintersportend Nederland weer af naar de besneeuwde bergtoppen van landen als Zwitserland en Oosterijk. Met meer elektrische auto's op de weg, gaan logischerwijs meer mensen met hun EV richting de vakantiebestemming. En dát kan nog wel eens problematisch worden volgens KPMG.
Lees verder