donderdag 27 februari 2020

Autozine: Mercedes-Benz EQA ondergaat wintertests

Mercedes-Benz EQA ondergaat wintertests
Met de Concept EQA die tijdens de IAA van 2017 in Frankfurt aan de wereld werd voorgesteld, liet Mercedes-Benz zien hoe de EQ-strategie naar de compacte klasse kan worden overgebracht. De productieversie van het volledig elektrische neefje van de GLA zal voor het einde van het jaar zijn premiere beleven. Prototypes van de EQA nemen momenteel deel aan intensieve wintertests in het hoge noorden. Bovendien maakt Mercedes-Benz de compacte EQ Power-familie compleet met nieuwe sportieve modellen die over de hybride aandrijflijn van de derde generatie beschikken.
Lees verder

Hyundai vernieuwt i30 voor 2020
Hyundai maakt in de aanloop naar de introductie op de Autosalon van Geneve meer details bekend van de vernieuwde i30. De i30 krijgt een nieuw design, geavanceerde connectiviteitsvoorzieningen en er komen 48-volt Mild-Hybrid-varianten voor een lager verbruik. Hyundai vernieuwt ook de N Line-uitvoering voor de i30. Voor het eerst is deze sportieve uitvoering vanaf de zomer van 2020 ook beschikbaar op de i30 Wagon. Behalve de i30 5-deurs is ook de i30 Fastback weer leverbaar in N Line-uitvoering, die is geinspireerd op de Hyundai i30 N.
Lees verder

Land Rover Defender nu ook als 90
Na de introductie van de Defender 110 heeft Land Rover nu ook de orderboeken voor de Defender 90 geopend.Land Rover levert de eerste exemplaren van de Defender 110 dit voorjaar af en de driedeurs Defender 90 met korte wielbasis arriveert komende zomer. Sinds zijn wereldpremiere op de internationale autoshow van Frankfurt in september 2019 is er een grote vraag naar de nieuwe 4x4. Meer dan 1,21 miljoen mensen hebben een exemplaar geconfigureerd op de Land Rover-website en meer dan de helft van hen koos ook voor een van de Accessory Packs.
Lees verder

Renault vernieuwt Talisman
Renault presenteert de vernieuwde Talisman voor modeljaar 2020. Het model combineert nieuwe designelementen met gemoderniseerde technologie. Daarmee worden de belangrijkste succesfactoren van de Talisman sinds de lancering in 2015 naar een hoger niveau getild. De gefacelifte Renault Talisman is vanaf zomer 2020 bij de Nederlandse dealer te bezichtigen.
Lees verder

BMW test iNEXT
In de aanloop naar serieproductie voltooit de BMW iNEXT het volgende hoofdstuk van complete voertuigtests onder bijzonder veeleisende omstandigheden. Op intensieve testritten in diepvrieskou bij de poolcirkel volgt nu een contrasterend programma in de Kalahari-woestijn in Zuid-Afrika. Hier wordt het technologische vlaggenschip van BMW Group blootgesteld aan extreme hitte, de brandende zon, stofwolken en off-road rijden over zand-, kiezel- en graveltracks.
Lees verder

Volkswagen lanceert Golf GTI, GTE en GTD
Volkswagen gaat volgende week naar Geneve met niet een, maar drie nieuwe versies van zijn sportieve icoon. De nieuwe Golf GTI, GTE en GTD hebben elk een uniek karakter en zijn krachtige en digitaler dan voorheen.
Lees verder

Citroen introduceert Ami 2020
Citroen presenteert de Ami, een uitermate compacte, 100% elektrisch aangedreven tweezitter, die individuele mobiliteit in de stad voor iedereen bereikbaar moet maken. Hij is namelijk zonder B-rijbewijs en tegen relatief lage kosten te rijden. De Ami is er in Frankrijk voor een aanschafprijs vanaf ca. 7.000 euro (6.000 euro na aftrek van de milieubonus), met een huurconstructie vanaf 19,99 euro per maand en via carsharing vanaf 0,26 euro per minuut.
Lees verder