maandag 23 maart 2020

Autoweek: '80 procent rijscholen dicht wegens coronavirus'

'80 procent rijscholen dicht wegens coronavirus'
Het zat er gezien de huidige omstandigheden helaas dik in, maar het coronavirus heeft ook grote gevolgen voor rijscholen. Volgens RijschoolPro, het vakblad voor de rijschoolbranche, hebben vier op de vijf rijscholen zijn (auto-)deuren gesloten wegens het coronavirus.
Lees verder

ACEA roept overheden op auto-industrie financieel te steunen
De European Automobile Manufacturers Association (ACEA) zegt zich grote zorgen te maken over de Europese auto-industrie. De belangenvereniging van Europese autofabrikanten roept overheden op om de auto-industrie zo snel mogelijk financieel te ondersteunen.
Lees verder

Corona: de tussenbalans
Corona betekent natuurlijk vooral een bedreiging van de volksgezondheid en economie, maar levert naar lege schappen ook nagenoeg lege wegen op. Maar lege wegen betekent ook minder werk voor de automobielbranche en alles daar omheen: lege showrooms, lege tankstations en boze rijschoolhouders.
Lees verder

Wuling toont elektrisch kleintje
Het Chinese Wuling heeft een eerste set afbeeldingen laten zien van een wel heel compacte nieuwkomer. De minuscule EV belooft ondanks zijn compacte afmetingen toch echt een vierzitter te zijn.
Lees verder

Camper met slaapeiland
Vorig jaar stond bij campermerk Le Voyageur, het topmerk binnen de Franse Pilote groep, in het teken van de kwaliteitsverbetering. Het totale aantal verschillende modelseries blijft drie, met nu zijn er wel voor 2020 twee nieuwe indelingen aangekondigd.
Lees verder