maandag 23 maart 2020

Autoweek: De Vluchtstrook: Opmerkelijke Safety Cars uit de F1

De Vluchtstrook: Opmerkelijke Safety Cars uit de F1
De wereld is in de ban van het coronavirus en het normale leven komt voor een groot deel even tot stilstand. Zo ook de Formule 1, dat voorlopig nog op de seizoensopener moet blijven wachten. Voorlopig blijft het even bij terugblikken. In de loop der jaren zijn er bijvoorbeeld best wat bijzondere Safety Cars gebruikt. Daar pikken we er een aantal van uit.
Lees verder

Elektrische rembekrachtiging - Cornelis schetst
In het remsysteem – buiten beeld voor de bestuurder – voltrekt zich een revolutie: de klassieke vacuümrembekrachtiger maakt plaats voor een elektrische variant en daarbij lijken ook de dagen van de vertrouwde hoofdremcilinder geteld. Met eerst ABS en later ESP dachten we dat het remsysteem wel zo'n beetje klaar was voor de toekomst. Niets is echter minder waar! Met de komst van regeneratief remmende auto's en de eerste stappen naar autonoom rijden moet er een ontkoppeling plaatsvinden tussen ...
Lees verder

Top 10: De goedkoopste nieuwe auto's met een V8
Als je op zoek gaat naar een nieuwe auto, zullen de grootste vereisten waarschijnlijk te maken hebben met betrouwbaarheid, vaste lasten, misschien milieuvriendelijkheid en natuurlijk de aanschafprijs. Stel je geeft alleen (een beetje) om dat laatste, maar hebt verder als enige  vereiste dat de auto een V8 moet hebben, waar kom je dan op uit?
Lees verder

Panasonic en Tesla onderbreken productie van accupakketten
Panasonic en Tesla gaan de productie van accupakketten voor de elektrische auto's van Tesla stilleggen. De onderbreking duurt tenminste twee weken, zo laat Panasonic op zaterdag weten.
Lees verder

Chevrolet Corvette Stingray komt als plug-in hybride
De nieuwe Chevrolet Corvette onderscheidt zich straks niet alleen met de plaatsing van zijn krachtbron van zijn voorgangers. Voor het eerst in de Corvette-geschiedenis komt het Amerikaanse icoon namelijk beschikbaar met een plug-in hybride aandrijflijn!
Lees verder