donderdag 12 maart 2020

Autoweek: Uit welk land komen de meeste compacte zakenauto's?

Uit welk land komen de meeste compacte zakenauto's?
Het segment compacte auto's (A en B segment) is er één waarin veel auto's verkocht worden. De reden hiervoor is dat deze compacte auto's voor meerdere doelgroepen interessant zijn. Denk aan  starters bij een bedrijf, als deelauto concept, beginnende accountants, in de zorg of als vervangend vervoer bij onderhoud of schade. Kortom, ze zijn zeer populair.
Lees verder

China noteert grootste maandelijkse verkoopdaling ooit
Het coronavirus mist ook z'n effecten op de automarkt niet. De door velen gevreesde ziekte zorgde in februari voor de grootste maandelijkse verkoopdaling die ooit werd genoteerd in China.
Lees verder

Coronavirus bedreigt Mexicaanse auto-industrie
Hoewel het coronavirus zelf in Mexico nog niet op grote schaal is, dreigt de Mexicaanse auto-industrie wel ten prooi te vallen aan de ziekte die momenteel de krantenkoppen beheerst.
Lees verder

Tweede Chinese nieuwkomer op compact PSA-platform
Het Chinese Dongfeng heeft een nieuw model gepresenteerd: de Yixuan RV, een auto die het onder merknaam Aeolus aan de man gaat brengen. Wat de auto interessant maakt? Zijn technische basis. Die kennen we namelijk van diverse modellen van Groupe PSA.
Lees verder

'Nissan wil uit kapitaalfonds Renault'
Nissan is naar verluidt van plan om zich terug te trekken uit het in 2018 opgerichte Alliance Ventures, een gezamenlijk potje waarmee Renault, Nissan en Mitsubishi investeren in veelbelovende start-ups en nieuwe technologieën. De reden van de twijfel is uiteraard het coronavirus.
Lees verder